27/3/13

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 27/3 18:00, κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου)

Την Τετάρτη 27/3 στις 18:00 θα έχουμε την καθιερωμένη βδομαδιάτικη συνέλευσή μας στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

22/3/13

[Σάββατο 23/3, 9μμ, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολη]: θεατρική παράσταση "Σύντροφοι, καλημέρα"

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
μια παράσταση από τα γραφτά της Μέλπως Αξιώτη
Ερμηνεία: Ιωάννα Μπιλίρη
«…Τα λόγια αυτά γράφουνται για τους αγωνιστές όλου του κόσμου. Για κείνους πούπεσαν από βραδίς γεροί, και δεν ξημερωθήκανε. Για κείνους που ξυπνούσαν νέοι και βραδιαζότανε με άσπρα μαλλιά μέσα στις διεθνείς Ασφάλειες. Για κείνους που σπιθοβολά το μάτι τους στη λέξη «λευτεριά!». Εκείνοι θα μας καταλάβουν. Μαζί μας θα κλάψουν πικρά, μαζί μας προπαντός θα υπερηφανευτούν για τις μικρές και μεγάλες μας δόξες. Γράφουνται επίσης και για μερικούς, την ώρα που αυτάρκεις και ανυποψίαστοι, τραβούσαν τη σκανδάλη, το Δεκέμβρη, ενάντια στο λαό. Αυτοί, αν δεν προλάβουν να μετανιώσουν οι ίδιοι, θα μετανιώσουν γι΄αυτούς τα παιδιά τους..»
Σαββάτο 23 Μαρτίου
έναρξη: 9.00μμ
στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
[Μαρ. Αντύπα 134 & Σοφ. βενιζέλου - κεντρική πλατεία Ηλιούπολης]
*ελεύθερη συνεισφορά για την οικονομική ενίσχυση της συνέλευσης
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης

20/3/13

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 20/3 18:00, κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου)

Σήμερα Τετάρτη 20/3 στις 18:00 θα έχουμε την καθιερωμένη βδομαδιάτικη συνέλευσή μας στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

14/3/13

Κούλουμα στον Ασύρματο

Κούλουμα στον Ασύρματο
της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου

Τετραήμερο Δράσης:

  • Παρασκευή 15/3 (21:00): Αποκριάτικο πάρτυ μασκέ για την οικονομική ενίσχυση του Αυτοδιαχειριζόμενου Ωδείου
  • Σάββατο και Κυριακή 16&17/3 (11:00): Επαφή με τη φύση. Προετοιμασία δενδροφύτευσης, ξεχορτάριασμα, καθαρισμός πάρκου,...
  • Καθαρά Δευτέρα 11:00: Κούλουμα αλληλεγγύης. Συλλογική κουζίνα με παραδοσιακά εδέσματα. Συμμετοχή συλλογικοτήτων της ευρύτερης περιοχής. Πέταγμα χαρταετού, λαϊκό γλέντι.
Ανοιχτή συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου
 http://asyrmatos.espivblogs.net

13/3/13

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 13/3 18:00, κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου)

Σήμερα Τετάρτη 13/3 στις 18:00 θα έχουμε την καθιερωμένη βδομαδιάτικη συνέλευσή μας στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

12/3/13

[Τρίτη 12/3, 18:00]: συγκέντρωση Προπύλαια και πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής

Σήμερα Τρίτη η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική) καλεί σε συγκέντρωση & πορεία στα Προπύλαια στις 18:00 σε αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι των χωριών της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στα ορυχεία χρυσού.

Την τελευταία περίοδο το κράτος εντείνει την καταστολή με εισβολές σε σπίτια, αναρίθμητες προσαγωγές, απαγγελίες κατηγοριών σε αγωνιστές, συνεχείς πολεμικού τύπου επιδρομές ειδικών μονάδων της αστυνομίας στα χωριά (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ). Τασσόμενο υπέρ και κάνοντας τα πάντα για να διευκολύνει τον Μπόμπολα και τους συνεταίρους του.

Απένταντι σε αυτά έχουμε τη συνεπή και συνεχή αντίσταση των κατοίκων με όλα τα μέσα. Ενάντια στη βία και τρομοκρατία του κράτους και των μεγάλων εταιρειών, στην προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ,για να αποτρέψουν τη λεηλασία της φύσης. Μαζί τους τάσσεται ένα συνεχώς διογκούμενο κίνημα αλληλεγγύης, όπως έδειξε και η πρόσφατη πολυπληθής πορεία στη Θεσσαλονίκη του Σαββάτου 9 Μάρτη.

6/3/13

[Πέμπτη 7/3, 20:00, πάρκο Ασυρμάτου]: Λαϊκό γλέντι για την Τσικνοπέμπτη

Αύριο Τσικνοπέμπτη διοργανώνουμε λαϊκό γλέντι στο χώρο εκδηλώσεων του πάρκου Ασυρμάτου, μαζί με την ανοικτή συνέλευση για τη διεκδίκηση του πάρκου. Θα αρχίσουμε να μαζευόμαστε από τις 8, φέρνοντας ο καθένας μας φαΐ από το σπίτι του.

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 6/3 18:00, 4ος όροφος δημαρχείου Αγίου Δημητρίου)

Την Τετάρτη 6/3 στις 18:00 θα έχουμε την καθιερωμένη βδομαδιάτικη συνέλευσή μας. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα στον 4ο όροφο του δημαρχείου του Αγίου Δημητρίου, διότι την ίδια ώρα στο κινηματοθέατρο θα έχει θεατρική παράσταση.