27/2/14

Αποκριάτικο πάρτυ και κούλουμα στον Ασύρματο



Σήμερα Πέμπτη 7:30μμ ανοικτή κουβέντα για το θέμα της δημόσιας και δωρεάν υγείας στο δημαρχείο Αγ. Δημητρίου - Συνεχίζεται ο αποκλεισμός για 11η μέρα

Ο αποκλεισμός συνεχίζεται για 11η μέρα. Στα πλαίσια του αγώνα η πρωτοβουλία κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων Αγίου Δημητρίου-Δάφνης και γύρω περιοχών για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας υγείας καλεί σε ανοικτή συζήτηση σήμερα Πέμπτη στις 7:30μμ στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (στο δημαρχείο Αγ.Δημητρίου) με θέμα το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ που εξυπηρετούσαν τις περιοχές Αγίου Δημητρίου, Δάφνης και Υμηττού καθώς και τα ζητήματα που ανοίγονται γενικότερα για την πρωτοβάθμια υγεία.  

Από το πρωί θα είμαστε στον πεζόδρομο του ΙΚΑ, στις 10-12πμ θα εξετάζουν γιατροί και στις 6μμ η πρωτοβουλία καλεί στην καθημερινή της ανοικτή συνέλευση για την συνδιαμόρφωση των επόμενων βημάτων.


26/2/14

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 26/2 19:30, κατειλημμένη καφετέρια πάρκο Ασυρμάτου

Επόμενη συνέλευση της ανοικτής συνέλευσης κατοίκων Μπραχαμίου σήμερα Τετάρτη 26/2 19:30 στην κατειλημμένη καφετέρια πάρκο Ασυρμάτου 

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός για 10η μέρα - 10-12πμ γιατροί θα εξετάζουν - 6μμ νέα ανοικτή συνέλευση



η είσοδος των ιατρείων
Ο αποκλεισμός των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 26/2 για 10η μέρα. Πλέον παγιώνεται η λειτουργία πρόχειρου ιατρείου στα πλαίσια του αποκλεισμού, από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Όπως γίνεται μόνιμη και η πολυπληθής παρουσία συμπολιτών μας που έρχεται για εξετάσεις σε αυτό. Χθες ακόμα 40 άτομα προσήλθαν, συμπεριλαμβάνομένων και ενός αριθμού μεταναστών. Από τη Δευτέρα γίνονται κινήσεις για να εξυπηρετηθεί και η συνταγογράφηση των απαραίτητων φαρμάκων αξιοποιώντας για αυτό το σκοπό δομές του δήμου. Ελπίζουμε άμεσα να γίνει πράξη η δέσμευση του δήμου προς αυτό το σκοπό.

Η πρωτοβουλία κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων Αγίου Δημητρίου-Δάφνης και γύρω περιοχών για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας υγείας καλεί κάθε γείτονα, εργαζομένο, άνεργο, συνταξιούχο, όπως και γιατρούς και νοσηλευτές να συμμετάσχουν στο συνεχή αποκλεισμό από το πρωί. Στις 6μμ καλείται νέα ανοικτή συνέλευση για τη συνδιαμόρφωση των επόμενω βημάτων μας.

Τη Δευτέρα από τον αποκλεισμό πέρασαν εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα από οργανισμούς του δημοσίου (ΕΡΤ, σχολικοί φύλακες).

25/2/14

9η μέρα αποκλεισμού του ΕΟΠΥΥ Αγ. Δημητρίου - νέα ανοικτή συνέλευση εργαζομένων,ανέργων και κατοίκων στις 6μμ

το ιατρείο μας
Για 9η ημέρα συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΕΟΠΥΥ Αγ.Δημητρίου και η εξέταση από γιατρούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Το απόγευμα στις 6μμ, στον πεζόδρομο του ΙΚΑ, θα πραγματοποιηθεί η νέα ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων Αγίου Δημητρίου-Δάφνης και γύρω περιοχών για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας υγείας.



ο "χώρος υποδοχής" μπροστά από την κλειστή πόρτα των ιατρείων
Χθες Δευτέρα 25 περίπου άτομα εξετάστηκαν στο πρόχειρο ιατρείο μας. Κοινός τόπος όλων η οικονομική επιβάρυνση με τις επισκέψεις στα ιατρεία των γιατρών για να εξεταστούν και να γράψουν φάρμακα, οι δυσκολίες να εκτελεστούν άλλοτε απλές διαδικασίες (όπως αναρωτικές άδειες και άλλα). Είναι φανερός ο σχεδιασμός του υπουργείο για πλήρη διάλυση κάθε έννοιας δημόσιας περίθαλψης. Άλλωστε ήδη τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας ετοιμάζονται σαν κοράκια να αρπάξουν μεγαλύτερα κομμάτια της πίτας.



24/2/14

8η μέρα αποκλεισμού του ΕΟΠΥΥ Αγ. Δημητρίου - νέα ανοικτή συνέλευση εργαζομένων,ανέργων και κατοίκων στις 6μμ

Για 8η ημέρα συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΕΟΠΥΥ Αγ.Δημητρίου. Το απόγευμα στις 6μμ, στον πεζόδρομο του ΙΚΑ, θα πραγματοποιηθεί η νέα ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων Αγίου Δημητρίου-Δάφνης και γύρω περιοχών για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας υγείας.

Στα πλαίσια του αποκλεισμού για μία ακόμα μέρα πραγματοποιούνται εξετάσεις από γιατρούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί υπάρχει συνεχής αστυνομική παρουσία στον πεζόδρομο, η οποία όμως δεν πτοεί τους αγωνιζόμενους.

23/2/14

Μερικές εικόνες από την χθεσινή μέρα - συνεχίζουμε τον αποκλεισμό και αύριο Δευτέρα 24/2 - 10-12πμ γιατροί θα εξετάζουν

Χθες Σάββατο συνεχίσαμε τις δράσεις μας. Από τις 10 έως τις 13:30 2 γιατροί (1 ορθοπεδικός και 1 παιδίατρος) εξέταζαν, ενώ 2 νοσηλευτές έκαναν εξατάσεις για διαβήτη και πίεση. Περίπου 40 άτομα προσήλθαν στο πρόχειρο ιατρείο που είχαμε στήσει έξω από τον αποκλεισμένο ΕΟΠΥΥ. Έστω και έτσι δείξαμε ότι μπορούμε να επαναλειτουργήσουμε τα πολυϊατρεία και να αξιοποιήσουμε προς το γενικό καλό τον εξοπλισμό που παραμένει σε αυτά και ο οποίος ανήκει σε όλους μας. Είναι στο χέρι κάθε γείτονα, κάθε υγειονομικού να συμμετάσχει στην προσπάθεια και να την κάνει πιο δυνατή.




Αύριο συνεχίζουμε τον αποκλεισμό και στις 10-12 θα υπάρχουν πάλι γιατροί για να κάνουν εξετάσεις.


Και μερικές εικόνες από την Τετάρτη το πρωί. Βγαίνοντας από τα σπίτια μας για να πάμε στον αποκλεισμό, βιώσαμε όλοι μία πολύ σπάνια εικόνα. Η ομίχλη είχε καλύψει τα πάντα, δίνοντας έστω και προσωρινά την αίσθηση ότι είμαστε σε κάποιο μέρος έξω από την μητρόπολη.




21/2/14

Συνεχίζουμε! Κάνουμε ένα βήμα στον αγώνα μας για δημόσια ΔΩΡΕΑΝ υγεία για όλους


Συνεχίζουμε! Κάνουμε ένα βήμα στον αγώνα μας για δημόσια ΔΩΡΕΑΝ υγεία για όλους

Η κυβέρνηση με την ταχτική του «ξαφνικού θανάτου» κλείνει τον ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ και στερεί κάθε μορφή πρωτοβάθμιας περίθαλψης από τους ασφαλισμένους.
Θεωρώντας την υγεία εμπόρευμα προς εκμετάλλευση, καταργεί τα τοπικά ιατρεία και πετάει στο δρόμο ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.
Απέναντι σ’ αυτή την βάρβαρη επίθεση του κράτους απαντάμε, ότι δεν παραχωρούμε το δικαίωμά μας στη δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
Κάτοικοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, από τον Άγιο Δημήτριο τη Δάφνη και τις γύρω περιοχές έχουμε προχωρήσει σε αποκλεισμό του ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου για να μην παραδοθεί.
Με καθημερινές συνελεύσεις συναποφασίζουμε και οργανώνουμε τις δράσεις μας.
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ έξω από τον αποκλεισμένο ΕΟΠΥΥ στον πεζόδρομο του ΙΚΑ γιατροί (καρδιολόγος, ορθοπεδικός, παιδίατρος και παθολόγος) από 10 -12 το πρωί θα εξετάζουν ασθενείς.
Ανατρέπουμε στην πράξη τα σχέδια του υπουργείου υγείας για κατάργηση του ΕΟΠΥΥ
Καλούμε όλους τους κατοίκους, γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό σε νέα ανοιχτή συνέλευση για την οργάνωση της δράσης του Σαββάτου και για τη συνδιαμόρφωση των επόμενων βημάτων μας, σήμερα Παρασκευή στις 6.00 το απόγευμα στον πεζόδρομο του ΙΚΑ.


Πρωτοβουλία κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων Αγίου Δημητρίου-Δάφνης και γύρω περιοχών για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας υγείας

5η μέρα αποκλεισμού του ΕΟΠΥΥ Αγ. Δημητρίου - νέα ανοικτή συνέλευση εργαζομένων,ανέργων και κατοίκων στις 6μμ

Σήμερα είναι η 5η μέρα αποκλεισμού των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Αγ.Δημητρίου. Το απόγευμα στις 6μμ έχει νέα ανοικτή συνέλευση στον πεζόδρομο του ΙΚΑ.  Σε κάθε συνέλευση ανταλλάσουμε απόψεις και ιδέες για την πορεία των κινητοποιήσεων, για τους στόχους που βάζουμε και κανονίζουμε τα πρακτικά του αποκλεισμού και των κινήσεων που αποφασίζουμε.

Η συνέλευση των κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων των γύρω περιοχών καλεί κάθε σύλλογο, σωματείο ή ομάδα πολιτών να στηρίξει τον αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης και για την άμεση επαναλειτουργία των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ. Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε στη χθεσινή συνέλευση να παρέμβουμε στο σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 8μμ προκειμένου να πιέσουμε για αντίστοιχη απόφαση. Επίσης να λάβουμε συγκεκριμμένες δεσμεύσεις για χρήση των υποδομών και των δυνατοτήτων του δήμου για τον αγώνα μας.

Χθες το μεσημέρι , στη διάρκεια της συγκέντρωσή μας στον πεζόδρομο του ΙΚΑ, επισκέφτηκε τη συγκέντρωσή ομάδα ξένων ευρωβουλευτών μαζί με αντιπροσωπεία του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

20/2/14

Ο αποκλεισμός συνεχίζεται - νέα συνέλευση σήμερα 7μμ στον πεζόδρομο του ΙΚΑ

Από το πρωί στις 6:30 συνεχίζεται ο αποκλεισμός των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου, σύμφωνα και με την απόφαση της χθεσινής συνέλευσης κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων. Παράλληλα μοιράζονται 100άδες κείμενα στην Αγίου Δημητρίου και στο μετρό Δάφνης, που ενημερώνουν για το θέμα και καλούν σε συγκέντρωση στις 12:00 και σε νέα ανοικτή συνέλευση στις 7μμ στον πεζόδρομο του ΙΚΑ

19/2/14

Ενημέρωση συνολική από σημερινό αποκλεισμό ΕΟΠΥΥ Αγ.Δημητρίου και νέα καλέσματα

Σήμερα Τετάρτη από τις 6:30 το πρωί πλήθος κόσμου πραγματοποιήσαμε αποκλεισμό των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Δημήτριο, ύστερα από σχετική απόφαση ανοικτής συνέλευσης κατοίκων, εργαζομένων και ανέργων που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο.

Σπάμε στην πράξη τους διαχωρισμούς γιατρού-ειδικού διαμορφώνοντας μία κοινή διαδικασία κατοίκων, εργαζόμενων και ανέργων, συνταξιούχων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, για μία κοινή στο κάτω κάτω υπόθεση.

Ο αποκλεισμός διήρκησε μέχρι τις 7 το απόγευμα, όταν και πραγματοποιήσαμε νέα ανοικτή συνέλευση. Στη διάρκεια της ημέρας μοιράστηκαν 100άδες κείμενα και κολλήθηκαν αφίσες. Το πρωί στις 7 μία υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ προσήλθε να "παραδώσει το κτίριο" κατά δήλωσή της. Έδειξε το ποιόν της και τα όρια της κλαδικής περιχαράκωσης, όταν εκνευρίστηκε που την αποτρέψαμε και έφυγε απειλώντας να καλέσει την αστυνομία. Άξιος ο μισθός της.

Η σημερινή μαζική συμμετοχή στην απογευματινή συνέλευση, με κοντά 150 άτομα, διαμόρφωσε μία νέα κοινότητα αγώνα, την "πρωτοβουλία κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων από Άγιο Δημήτριο, Δάφνη και γύρω περιοχές για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης".

Κοινός δηλωμένος στόχος μας είναι να αντισταθούμε στη σχεδιαζόμενη κατάργηση της δημόσιας δωρεάν πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Και ο χώρος του αποκλεισμού να αποτελέσει ένα συνεχόμενο κέντρο αγώνα με στόχο την άμεση επαναλειτουργεία των ιατρείων.

Καλούμε κάθε κάτοικο να συμμετάσχει στον αποκλεισμό του ΕΟΠΥΥ.
Στις 12:00 καλούμε σε νέα συγκέντρωση και στις 19:00 σε νέα ανοικτή συνέλευση στον πεζόδρομο του ΙΚΑ. Επίσης απευθύνουμε έκκληση σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή να συνδράμει στην επαναλειτουργία τους.

Θα προσπαθούμε να ενημερώνουμε τακτικά για τις εξελίξεις από αυτό το blog.

Νέος αποκλεισμός του ΙΚΑ Αγίου Δημητρίου - νέα ανοικτή συνέλευση κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων σήμερα Τετάρτη στις 19:00 στον πεζόδρομο του ΙΚΑ

Από τις 6:30 πραγματοποιείται νέος αποκλεισμός του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) Δάφνης-Αγίου Δημητρίου από κόσμο της περιοχής για να αποτραπεί η παράδοση του κτιρίου. Ο αποκλεισμός αποφασίστηκε σε χθεσινή ανοικτή συνέλευση στο Δημαρχείο από όσους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα το πρωί. Η κοινή συνισταμένη όλων ήταν ότι συνεχίζουμε τον αγώνα για πραγματική δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους της περιοχής να στηρίξουν τον αποκλεισμό και τη νέα ανοικτή συνέλευση κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων σήμερα Τετάρτη στις 19:00 μπροστά από το ΙΚΑ. Το κτίριο βρίσκεται Αγίου Δημητρίου 50 και Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην Αλκινόου, πεζόδρομος), 5-10 λεπτά περπάτημα από το μετρό της Δάφνης.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράζουμε:

18/2/14

Συζήτηση-ανοικτή συνέλευση σήμερα Τρίτη στις 19:00 στο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου για τη συνδιαμόρφωση συνθηκών επαναλειτουργίας του ΕΟΠΥΥ

Κοινός αγώνας εργαζομένων - κατοίκων για πραγματική πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους

Σήμερα ήταν η 2η μέρα παρουσίας κόσμου έξω από τον ΕΟΠΥΥ Αγ. Δημητρίου, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της πόλης. Ως συνέλευση συμμετέχουμε σε αυτό το μέτωπο αγώνα και μοιράσαμε σχετικό μας κείμενο.

Θεωρούμε ότι ο ΕΟΠΥΥ, καθώς και όλες οι προνοιακές δομές, δεν είναι κανενός υπουργείου για να αποφασίζει για την τύχη τους. Είναι δικές μας και θέλουμε να λειτουργούν. Θέλουμε να διαμορφωθούν διαδικασίες κοινού αγώνα εργαζομένων στο ΕΟΠΥΥ και κατοίκων (εργαζομένων-ανέργων, ασφαλισμένων-ανασφάλιστων, ξένων και ελλήνων). Θεωρούμε ότι μπορεί ο ΕΟΠΥΥ του Αγίου Δημητρίου, όπως και άλλα πολυϊατρεία, να αποτελέσει κέντρο αγώνα για πραγματική πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους δωρεάν.

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση-συνέλευση σήμερα Τρίτη 18/2 στις 19:00 στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη στο δημαρχείο Αγ.Δημητρίου για να δούμε αν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε άμεσα τον ΕΟΠΥΥ Αγ. Δημητρίου και να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Το κείμενο που μοιράζαμε σήμερα

Δράση αλληλεγγύης στον αγώνα των απολυμένων της ACS Αργυρούπολης

Στα πλαίσια της συνέλευσής μας δραστηριοποιούμαστε και σε ζητήματα εργατικών αγώνων, ως εργαζόμενοι και άνεργοι εμείς οι ίδιοι. Που αναγνωρίζουμε ότι ο κάθε αδιαμεσολάβητος αγώνας των "από τα κάτω" εκφράζει και τα δικά μας συμφέροντα.

Έτσι πριν μερικές μέρες γεμίσαμε την Αγίου Δημητρίου με τρυκάκια και συνθήματα σε αλληλεγγύη στον αγώνα των απολυμένων της ACS Γλυφάδας και Αλίμου. Περισσότερες πληροφορίες http://www.sveod.gr/index.php/draseis/afises






11/2/14

Παρασκευή 14/2 - 20:00 Εκδήλωση-συζήτηση με το περιοδικό κομπρεσέρ στην κατειλημμένη καφετέρια



Την εκδήλωση και τη συζήτηση που ακολούθησε παρακολούθησαν/συμμετείχαν 50-60 άτομα. Το κείμενο της εισήγησης του περιοδικού κομπρεσέρ μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 12/2 19:30, κατειλημμένη καφετέρια πάρκο Ασυρμάτου

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 12/2 19:30, κατειλημμένη καφετέρια πάρκο Ασυρμάτου

4/2/14

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 5/2 19:30, κατειλημμένη καφετέρια πάρκο Ασυρμάτου

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 5/2 19:30, κατειλημμένη καφετέρια πάρκο Ασυρμάτου