14/5/11

συγκέντρωση-μικροφωνική στο μετρό Δάφνης



Την Πέμπτη 12/5 έγινε μικροφωνική στο μετρό Δάφνης για αντιπληροφόρηση σχετικά με τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας της 11/5 και τον σοβαρότατο τραυματισμό του Γιάννη Κ. καθώς και άλλων δεκάδων διαδηλωτών. Η δράση έγινε από συντρόφους από τις νότιες συνοικίες της Αθήνας (Μπραχάμι, Δάφνη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα).





Ακολουθεί το κείμενο που μοιραζόταν:





ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 11ης ΜΑΪΟΥ και



ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ





Από χθες το μεσημέρι ένας αγωνιστής, ο Γιάννης Κ, χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Έχει υποστεί κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου. Στο νοσοκομείο έφτασε σε προθανάτια κατάσταση, ενώ λίγο μετά έπεσε σε κώμα. Από σχετικές επίσημες δηλώσεις των θεραπόντων ιατρών, προκύπτει ότι λίγο να είχε αργήσει το ασθενοφόρο, δεν θα ζούσε ο σύντροφος, και ότι σαφώς το χτύπημα ήταν εν δυνάμει θανατηφόρο. Η κατάστασή του παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και θα πρέπει να περάσουν αρκετά 24ωρα για να γίνει πρόγνωση για το εάν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του και το πώς θα εξελιχθεί η υγεία του.





Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην πορεία στην Αθήνα για τη γενική απεργία ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που τα αφεντικά, ντόπια και ξένα, έχουν εξαπολύσει στα πλαίσια του μνημονίου σε κάθε πεδίο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Υπό την ασφυκτική πίεση των ένστολων δολοφόνων των ΜΑΤ ο κόσμος πορεύθηκε από το Μουσείο προς το Σύνταγμα, οι οποίοι πήγαιναν πλάι πλάι με την πορεία σε όλη τη διάρκειά της. Εκεί, μετά από μικρή στάση, συνέχισε επί της Πανεπιστημίου. Όταν το τέλος της πορείας έφτασε στο ύψος της Βουκουρεστίου έγινε χαμός. ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ εκατοντάδες Ματατζήδων επιτέθηκαν με δολοφονικό μένος στα μπλοκ που βρίσκονταν από τη Βουκουρεστίου μέχρι το ύψος του Ελευθερουδάκη. Έριξαν άπειρα χημικά, χτύπησαν κεφάλια και σώματα με όλα τα μέσα που κατείχαν (γκλομπς, ασπίδες, φυσουνιέρες, πυροσβεστήρες, αποκαλυπτικό είναι το βίντεο: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1288989). Το γεγονός ότι όταν επιτέθηκαν δεν άφησαν δίοδο διαφυγής αλλά εγκλώβισαν όλα τα μπλοκ που βρίσκονταν στο σημείο, δείχνει σαφώς ότι το μόνο που ήθελαν ήταν να τρέξει αίμα και να τσακίσουν κόκαλα Από εκείνο το σημείο έχουν πάει 35 άτομα στα νοσοκομεία ενώ υπάρχει ανακοίνωση ότι ένας ακόμα διαδηλωτής είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση έχοντας υποστεί ρήξη σπλήνας και εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία. Ο σύντροφος Γιάννης πορευόταν μαζί με το μπλοκ της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων. Τη μανία των καθαρμάτων του κράτους δέχθηκαν μπλοκ πρωτοβάθμιων σωματείων, συνελεύσεων γειτονιάς, φοιτητικών συλλόγων και αριστερών και αναρχικών συλλογικοτήτων.





Το γεγονός ότι χτυπήθηκε μία καθόλα ειρηνική εργατική πορεία καλεσμένη από τη ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, ο τρόπος που χτυπήθηκε, ο βαρύτατος τραυματισμός του Γιάννη, το ότι σε κάθε εργατική πορεία εδώ και μήνες από τύχη δεν θρηνούμε νεκρούς, δείχνουν με το πιο σαφή τρόπο αυτό που τονίζουμε μήνες τώρα. Στόχος της ολοένα αυξανόμενης δολοφονικής βία που ασκούν οι κατασταλτικές δυνάμεις είναι να αποτρέψει τον κόσμο από το να κατεβαίνει στο δρόμο. Να σπείρουν τον τρόμο ώστε να κλειστούμε στα σπίτια μας. Βλέπουν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται οδηγούν ολοένα και περισσότερα κοινωνικά κομμάτια στην εξαθλίωση. Βλέπουν ότι το πολιτικό σύστημα διαμεσολάβησης πνέει τα λοίσθια και δεν μπορεί να διαχειριστεί την αγανάκτηση της κοινωνίας για την διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, σχολείων, νοσοκομείων, υπηρεσιών πρόνοιας, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τρέμουν στην προοπτικής επέκτασης των αδιαμεσολάβητων αγώνων μέσα από πρωτοβάθμια σωματεία βάσης και συνελεύσεις γειτονιάς. Για αυτό κτυπάνε κάθε τι που έχει τέτοια χαρακτηριστικά με απίστευτο μένος, από την Κερατέα μέχρι τη χθεσινή πορεία. Για αυτό επενδύουν στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία και στη μισαλλοδοξία. Είναι απόλυτα αποκαλυπτικό χθες όλη την ημέρα αλώνιζαν ομάδες νεοναζί σε Πλ. Βικτώρια, Πατησίων/Αχαρνών χέρι χέρι με διμοιρίες ΜΑΤ και από κοινού χτύπαγαν μετανάστες και επιτίθενται σε αναρχικές καταλήψεις (Βίλα Αμαλίας και Σκαραμαγκά).





Ο κοινωνικός και ταξικός πόλεμος εξελίσσεται και διεξάγεται πλέον με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο. Η άλλη πλευρά δεν επιδιώκει, αλλά ούτε καν επιθυμεί τη συναίνεση. Με όπλα την άγρια καταστολή έναντι κάθε διεκδίκησης και τα πογκρόμ σε κάθε τι διαφορετικό, θέλουν να επιτείνουν την κυριαρχία τους. Είναι πλέον ώρα να πάρουμε θέση. Να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας με τον άλλο, να βρεθούμε σε αδιαμεσολάβητες διαδικασίες, να διεξάγουμε αγώνες για την υπεράσπιση των κατακτήσεων σε κάθε χώρο εργασίας και σε κάθε γειτονιά.





ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ





ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ





ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ





Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Δημητρίου



12/5/2011



http://katadimadim.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: