9/12/11

Ενημέρωση από τη συνέλευση της Τετάρτης 7/12

Το θέμα του χαρατσιού και του τρόπου μη πληρωμής μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποτέλεσε το κεντρικό θέμα. Αποφασίσαμε να μαζεύουμε δηλώσεις μη πληρωμής του χαρατσιού σε κάθε συνέλευση, και όταν μαζεύονται αρκετές (15-20) να τις πηγαίνουμε όλες μαζί στη ΔΕΗ. Σε κάθε περίπτωση καταθέτουμε αντίγραφα, τα πρωτότυπα τα κρατάμε ο καθένας/καθεμιά μας. Επίσης αποφασίσαμε να καταθέτουμε αντίγραφα των δηλώσεων και στο δήμο.

Έγινε ενημέρωση για τη νεώτερη εγκύκλιο του υπουργείου σχετικά με το θέμα: εξαιρεί άτομα με 80% αναπηρία (ενώ ετοιμάζουν μειώσεις στους χαρακτηρισμούς πολλών αναπηριών από 80 σε 67%) και όσους έχουν μηχανική υποστήριξη. Πρακτικά δηλαδή ελάχιστες ομάδες. Επίσης το μέτρο της τριμελούς επιτροπής (1 εφοριακός, 1 αστυνομικός και 1 κοινωνικός λειτουργός) που θα επιλαμβάνεται εξατομικευμένων περιπτώσεων και θα αποφασίζει εάν πρέπει να εξαιρεθούν, είναι πρακτικά στάχτη στα μάτια. Τόσο οι εφοριακοί όσο και οι αστυνομικοί έχουν ήδη δηλώσει ότι ως σώματα αδυνατούν να αναλάβουν και αυτό το φόρτο εργασίας, ενώ έτσι και αλλιώς η εγκύκλιος δεν καθορίζει κανένα πρακτικό ζήτημα της λειτουργίας τους.

Έγινε ενημέρωση από συμπολίτη μας δικηγόρο για την εκδίκαση των προσφυγών στο Σ.τ.Ε την Παρασκευή 3/12. Στις 19/1 θα κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης με στοιχεία κάθε πλευράς. Μετά η ολομέλεια θα μελετήσει το φάκελο ώστε να εκδώσει απόφαση. Η εκτίμηση του δικηγόρου είναι ότι νωρίτερα από αρχές επόμενης άνοιξης δεν μπορούμε να αναμένουμε απόφαση.

Αποφασίσαμε να έχουμε σταθερή συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 18:30 στο δημαρχείο. Την Παρασκευή 16/12 θα είναι η πρώτη φορά που επισκεφτούμε μαζικά τη ΔΕΗ για κατάθεση δηλώσεων. Ήδη μαζέψαμε 13 και θα μαζέψουμε και άλλες την επόμενη Τετάρτη.

Το χαράτσι όμως δεν είναι το μόνο θέμα. Θέλουμε να ασχοληθούμε με όλα τα θέματα που αφορούν τις ζωές μας. Τοπικά και γενικά. Έτσι την επόμενη Τετάρτη, θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων του δήμου για να μας ενημερώσει για την κατάσταση στις υπηρεσίες του δήμου και τα προβλήματα που συναντούν οι εργαζόμενοι. Θα είναι μία ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες και να δούμε πώς μπορούμε συντονισμένα να παρέμβουμε και να δράσουμε .

Κλείσαμε με τις δράσεις: κανονίσαμε ανάρτηση πανό σε διάφορες περιοχές, χωριστήκαμε σε γειτονιές ώστε να συντονιζόμαστε καλύτερα και καταλήξαμε στην έκδοση γενικής αφίσας προπαγάνδισης της συνέλευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: