11/3/12

Η κρίση ανατρέπεται δεν διασκεδάζεται, έξω οι νταλάρες από τις γειτονιές μας

Χθες το βράδυ κάναμε παρέμβαση στη συναυλία του Νταλάρα στο κλειστό γυμναστήριο της Δάφνης στην Παπαναστασίου. Προς το παρόν ανεβάζουμε το κείμενο της δράσης και μερικές φωτογραφίες. Περισσότερα θα ακολουθήσουν αργότερα.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ "ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΝΤΑΙ" ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ 
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΤΑΛΑΡΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Επειδή:

  • η φτώχεια και η εξαθλίωση που βιώνουμε όλο και περισσότερο εμείς, οι οικογένειές μας και οι γείτονές μας δεν είναι φυσική καταστροφή προκληθείσα από τα στοιχεία της φύσης. Αλλά αποτέλεσμα συνειδητών επιλογών των αφεντικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, που ψηφίζουν οι εγχώριοι βουλευτές (όπως η Άννα Νταλάρα, που ήταν υφυπουργός Εργασίας στο διάστημα Σεπ10 έως Ιουν11 και παραμένει ένθερμη οπαδός των μέτρων του μνημονίου), και προπαγανδίζουν ξεδιάντροπα ΜΜΕ και συνοδοιπόροι τους (όπως το κατ'εξοχήν φερέφωνο των αφεντικών ο σταθμός ΣΚΑΙ με τους δημοσιογράφους του και τα άξια παπαγαλάκια του – βλέπε συνέντευξη Νταλάρα στην Τσαπανίδου στις 24/2/2012 που μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η θέση του για την κρίση είναι “ή μνημόνια ή καταστροφή”). Δεν θα αφήσουμε έξω από την κριτική μας τις δημοτικές αρχές, που αποτελούν τον τοπικό βραχίονα του κράτους και των πολιτικών του στις γειτονιές μας. Υλοποιούν τμήματα των μνημονιακών μέτρων, με απολύσεις εργαζομένων, κλείσιμο ή συρρίκνωση σχολείων και άλλων προνοιακών δομών, κοκ.

  • η αλληλεγγύη δεν είναι για μας φιλανθρωπία των καλών σαλονιών και κενή περιεχομένου. Αν δίνεται στα πλαίσια κοινών αγώνων των “από τα κάτω” ως απάντηση στην επίθεση “των από τα πάνω”, τότε αποτελεί τμήμα των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και ενδυναμώνει την αίσθηση της δύναμής μας και της αξιοπρέπειάς μας. Αντιθέτως όταν δίνεται ως ξεροκόμματο από τους ίδιους που με τις απόψεις τους, τη στάση τους, τις ενέργειές τους συμμετέχουν στη λεηλασία της ζωής μας, τότε αποτελεί προσβολή και υποκρισία και κυρίως ένδειξη επιδίωξης άλλων σκοπών.

  • κουτόχορτο δεν τρώμε, ούτε είμαστε χθεσινοί. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι οι συναυλίες είναι στην ουσία ένα προεκλογικό τρυκ της Άννας Νταλάρα, δεδομένου ότι γίνονται σε δήμους της Β'Αθηνών, δηλαδή στην εκλογική περιφέρειά της.

  • δεν ανεχόμαστε την υποκρισία που μιλάει για αφιλοκερδή προσφορά αλληλεγγύης, ενώ έχει χορηγό τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με διαφημιστική παρουσία στο χώρο των συναυλιών.


Για όλους αυτούς τους λόγους, και για πάρα πολλούς ακόμα, δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε τους Νταλάρες στις γειτονιές μας. Θα υπερασπιστούμε τις αρχές, τις αξίες και την αξιοπρέπειά μας.


Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι συμμετέχουμε στον πόλεμο που εξαπολύσατε απέναντί μας και θα σταθούμε απέναντι και ενάντια σε κάθε έναν/μία, που από τη θέση και τις επιλογές του/της συντάσσεται με τους “από πάνω” και βοηθάει τις επιθέσεις αυτές ενάντια στις ζωές μας.Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

10/3/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια: