23/5/12

λήξη της κατάληψης στο κτίριο + επόμενη συνέλευση σήμερα 18:30, στην πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου

Χθες Τρίτη το πρωί αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε την κατάληψη του κτιρίου, που είχαμε κάνει από την Παρασκευή. Ο ιδιοκτήτης ήρθε τη Δευτέρα με 2 δικηγόρους και απαίτησε την άμεση αποχώρησή μας ενώ μας δήλωσε ότι θα προχωρήσει αμέσως σε μηνύσεις.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι με βάση τις πληροφορίες που είχαμε συλλέξει πριν κάνουμε την κίνηση, θεωρούσαμε ότι η απαλλοτρίωση του κτιρίου είχε προχωρήσει. Τουλάχιστον στο τμήμα που καταλάβαμε, θεωρούσαμε ότι είχαμε να κάνουμε με δημόσιο χώρο. Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν έχει προχωρήσει τόσο. Δήμος και ιδιοκτήτης έχουν συμφωνήσει στο ποσό, αλλά μάλλον ελάχιστα χρήματα έχουν κατατεθεί από το δήμο, ενώ ζητούνται υπέρογκα ποσά και από ιδιοκτήτες γύρω κτιρίων, ως συμμετοχή στην ανάπλαση. Οι ιδιοκτήτες αυτοί αντιδρούν με αποτέλεσμα το όλο θέμα να πηγαίνει από δικαστήριο σε δικαστήριο. Η υπόθεση φαίνεται να σχετίζεται με τη νέα, πολύ μεγαλύτερη από την παλιά, εκκλησία του Αγ.Δημητρίου που έχει "καταπιεί" σημαντικό τμήμα της πλατείας.

Με όλα αυτά τα δεδομένα έγινε έκτακτη συνέλευση στο χώρο τη Δευτέρα το απόγευμα. Βασικός μας στόχος παραμένει η ανάπτυξη υποδομών και δραστηριοτήτων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Το κτίριο θα ήταν η έδρα αυτών, χωρίς να αποτελεί αυτοσκοπό. Έτσι αποφασίσαμε να μην εμπλακούμε σε δικαστικές περιπέτειες, οι οποίες θα απασχολούσαν πολλές δυνάμεις μας, αλλά να συνεχίσουμε την επιδίωξη του βασικού μας στόχου.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις του τριημέρου, για τη σημαντικότατη βοήθεια που μας δώσαν. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Η ανάγκη να στεγάσουμε κοινωνικές υποδομές αλληλεγγύης και συλλογικής αντιμετώπισης των καθημερινών μας αναγκών είναι επιτακτική και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε και να πράτουμε.

Σας καλούμε λοιπόν όλους στην επόμενη συνέλευση μας την Τετάρτη 23/5 στις 18:30 στην πλατεία δίπλα από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

na paroume thn eklisia re mages