1/10/12

Παύση κάθε δίωξης στους συλληφθέντες της απεργίας στις 26/9

Το Σάββατο 29/9 έγινε συγκέντρωση και πορεία από το μετρό Δάφνης στην πλατεία Βελουχιώτη στο Μπραχάμι. Στην πορεία συμμετείχαν 200 περίπου άτομα, μέλη συλλογικοτήτων και κάτοικοι των γύρω περιοχών, ύστερα από κάλεσμα της Ανοικτής συνέλευσης κατοίκων Μπραχαμίου.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιραζόταν από τη συνέλευσή μας και ορισμένες φωτογραφίες.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ
Την Τετάρτη 26/9 μέρα της γενικής απεργίας το κράτος έδειξε, για ακόμα μία φορά, το φασιστικό του πρόσωπο. Τελείως απρόκλητα και με ιδιαίτερη βία διέλυσε την προσυγκέντρωση, που είχε καλέσει με ανακοίνωσή της η Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου στις 10:30 το πρωί στο μετρό της Δάφνης. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δεκάδες ατόμων, μέλη συλλογικοτήτων και κάτοικοι των γύρω περιοχών. Ενώ η συγκέντρωση εξελισσόταν, δεκάδες μηχανάκια ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ καθώς και περιπολικά κατέκλυσαν την πλατεία Καλογήρων. Με εξοπλισμό πολέμου και απειλητική διάθεση περικύκλωσαν τη συγκέντρωση. Αφού μας έκαναν έρευνα (εννοείται πως δεν υπήρχε τίποτα ενοχοποιητικό) απαιτούσαν να τους ακολουθήσουμε στη ΓΑΔΑ. Αρνηθήκαμε φυσικά και διεκδικήσαμε το νόμιμο δικαίωμά μας να πάμε στην πορεία ως απεργοί. Προσπάθησαν επιλεκτικά να μπουζουριάσουν κάποιους από μας, πράγμα που δεν το πέτυχαν. Αντισταθήκαμε απαιτώντας το λόγο της αστυνομικής παρέμβασης. Όπως με φανατισμό μας δήλωσαν, εκτελούσαν εντολές για μαζική προσαγωγή. Δηλώσαμε ότι είμαστε ένα σύνολο και θα υπερασπίσουμε το ελάχιστο δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε στα πλαίσια μιας γενικής απεργίας.
Αυτομάτως και παρά τις διαμαρτυρίες ακόμα και περαστικών, δεχτήκαμε άγρια επίθεση με σπρωξιές...βρισιές...χτυπήματα...Ρίχνοντας τον έναν πάνω στον άλλον...σκίζοντας ρούχα...και απειλώντας μας με κρότου λάμψης, μας έσπρωξαν όσους χωρούσαν μέσα σε ένα κλειστό βανάκι που στο μεταξύ είχε φτάσει στο σημείο! 16 μέλη της Συνέλευσής μας τα οδήγησαν στη ΓΑΔΑ χωρίς καμία κατηγορία κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο! Κρατήθηκαν μέχρι το τέλος της πορείας και μετά αφέθηκαν. Το ίδιο έγινε και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Χειρότερη βία υπήρξε στου Ζωγράφου, όπου η εκεί συγκέντρωση κατέληξε σε πολλούς τραυματισμούς και αρκετές συλλήψεις.
Η αθλιότητα του καθεστώτος δεν θα περάσει...Δεν φοβηθήκαμε...Είμασταν όλοι μαζί!
Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Η Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου, από την σύστασή της τον Δεκέμβρη του 2008, μέσα από την σταθερή εβδομαδιαία συνέλευσή της, στηριζόμενη στην δυναμική των συλλογικών και ισότιμων αποφάσεων, μακριά από τις λογικές της ανάθεσης, των αρχηγών και της ιεραρχίας μετρά 4 χρόνια αποφασιστικών και αποτελεσματικών αγώνων :
-Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στην Χαλυβουργία, στα φροντιστήρια “Ένεκα Παιδείας”, στην συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες, συμμετοχή στις γενικές απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική καταστολή, τις απολύσεις, την ανεργία, τον εκφασισμό και τον ρατσισμό.
-Παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενάντια στην αύξηση των εισητηρίων, στα γραφεία της ΔΕΗ και τους εργολάβους αποτρέποντας τις διακοπές ρεύματος. Δράσεις ενάντια στα χαράτσια, τους σύγχρονους μαυραγορίτες τα ενεχυροδανειστήρια, τον εκβιασμό των εισπρακτικών εταιρειών. Συμμετοχή στον αγώνα για την διεκδίκηση του πάρκου του Ασυρμάτου και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
-Δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης όπως χαριστικά ανταλλακτικά παζάρια, κοινωνικό φαρμακείο, προμηθευτικό συναιτερισμό.
  Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες, σπάζοντας τον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν. Ότι θα συνεχίσουμε, σε συνεργασία με συνελεύσεις άλλων γειτονιών, να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις που δεχόμαστε από κράτος και αφεντικά, στην προσπάθειά τους να καταργήσουν κοινωνικές και εργατικές κατακτήσεις και να μας οδηγήσουν σε καθεστώς φτώχιας και ανημπόριας. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, συνεπείς προς το σύνθημά μας, ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Στις μέρες μας μόνος δρόμος για τα λαϊκά στρώματα είναι ο διαρκής οργανωμένος αγώνας και η σύγκρουση με όσους υπερασπίζονται την ανελέητη επίθεση της εξουσίας και του κεφαλαίου. Στη γειτονιά μας, είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και καταστολής. Επιβάλλεται όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς της περιοχής μας, και κάθε πολίτης ατομικά, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν θέση απέναντι στην βαρβαρότητα του κρατικού μηχανισμού και την επίθεση που δέχτηκαν οι συνελεύσεις γειτονιάς καθώς και οι διαδηλωτές στην πορεία.
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ στη γειτονιά ΣΑΒΒΑΤΟ 29/ 9 11:00 π.μ. Στο ΜΕΤΡΟ ΔΑΦΝΗΣ
                                                                                                       Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου , διαδηλωτές από τις γύρω περιοχές


Δεν υπάρχουν σχόλια: