7/11/13

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απολυμένων της ACS Αργυρούπολης - Διήμερο δράσεων

Εκδήλωση-Συζήτηση, Παρασκευή 8/11, 7:00μ.μ., Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, Αργυρούπολη
 
Συγκέντρωση-Πορεία, Σάββατο 9/11, 11:00π.μ., πλ. Σουρμένων, Ελληνικό

 
Ο αγώνας των απολυμένων από την ACS Αλίμου και Γλυφάδας συνεχίζεται. Από το φετινό Αύγουστο, όταν και έκλεισαν τα εν λόγω καταστήματα της ACS απολύοντας τους εργαζόμενους. Παράλληλα τους χρωστάνε δεδουλευμένα και άδειες, ενώ αρνούνται να καταβάλουν αποζημιώσεις απόλυσης. Το πελατολόγιο μεταφέρθηκε στο νέο υποκατάστημα της Αργυρούπολης (Κύπρου 158). Οι απολυμένοι εκβιάζονται πως αν θέλουν επαναπρόσληψη με μισθούς πείνας των 490€, θα πρέπει να παραιτηθούν των διεκδικήσεών τους. 

Η όλη μεθόδευση αποτελεί καλοδουλεμένο τέχνασμα της μητρική εταιρείας, της ACS, που   πίσω από το σύστημα δικαιόχρησης (francise) καταφέρνει να απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους χωρίς να έχει υποχρεώσεις έναντί τους.

Την Τετάρτη 6/11 από τις 7π.μ έως τις 11π.μ. έγινε αποκλεισμός του καταστήματος από εργαζόμενους και αλληλέγγυους από τις γύρω περιοχές. Από την αρχή ο αγώνας έχει οργανωθεί σε συντονισμό των εργαζομένων και του σωματείου τους με μέλη τοπικών συλλογικοτήτων. Θεωρούμε ότι η σύμπραξη τοπικών κοινοτήτων αγώνα με σωματεία βάσης μπορεί να ενδυναμώσει τις δυνατότητες αντίστασής όλων μας και να εμπλουτίσει τους αγώνες με ευρύτερα προτάγματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: