29/1/15

Παράνομη και καταχρηστική απόλυση στην MIGATO

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλει την εταιρία MIGATO AE για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου συναδέλφου. Όταν η συνάδελφος ανακοίνωσε στην εταιρία την εγκυμοσύνη της, η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασης της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας. Ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.
Ωστόσο, η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της συναδέλφου για την υπογραφή νέας σύμβασης, η εταιρία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση! Η κοροιδία δεν σταμάτησε όμως μόνον εκεί. Σε ερώτηση του σωματείου προς την εταιρία για τους λόγους απόλυσης, ο υπεύθυνος απάντησε «Έτσι! Διευθυντικό δικαίωμα!»
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Έρχεται ακόμη να επιβεβαιώσει, ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου μας έχει φέρει 100 χρόνια πίσω, με τα αφεντικά να νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν αυθαίρετα. Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τρομοκρατούνται, απειλούνται και εργάζονται υπό το καθεστώς συνεχούς φόβου.
Εμείς τους απαντάμε ότι η επίθεση στη μητρότητα, η τρομοκρατία που βιώνουν εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δεν θα μείνουν αναπάντητα.
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει κάθε συνάδελφο σε κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να παλεύουν μέσα από ατομικούς δρόμους. Μόνο ο συλλογικός αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων διασφαλίζει τη θέση τους και μπορεί να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς.
Καμία απειλή, καμία απόλυση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Διεκδικούμε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις σε σχέση με το 2009, αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπή ζωή, μείωση των ωρών εργασίας, κανονικές προσλήψεις – κατάργηση του άθλιου καθεστώτος του Δελτίου παροχής υπηρεσιών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τα σωματεία να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στη συνάδελφο αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που πλήττεται.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της συναδέλφου!
Κανένας εργαζόμενος μόνος του, με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.


 http://www.somt.gr/node/3825
 
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Καταγγελία για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου από την εταιρία MIGATO AE
             
     Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Αγίου Δημητρίου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν και να αντισταθούν στην παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης από την εταιρία MIGATO που έχει έδρα στο δήμο Αγίου Δημητρίου στην οδό Μονεμβασίας 8 . 

  Όταν η εργαζόμενη ανακοίνωσε στην εταιρία την εγκυμοσύνη της, η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασής της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας. Ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ωστόσο νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Αντιθέτως, στις συχνές ερωτήσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης, η εταιρία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση !
   Τα κινήματα μαζικά πρέπει να δώσουν σήμα ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. 

Τέρμα πια στην αυθαιρεσία και την εκμετάλλευση .
Η επίθεση στην μητρότητα, η επίθεση σε γυναίκα έγκυο και στα εργασιακά δικαιώματα είναι υπόθεση όλων μας.

  Η ασυδοσία των αφεντικών πρέπει να τελειώσει σήμερα εδώ και τώρα. 
Ενημερώνουμε παντού. Βγάζουμε ανακοινώσεις συμπαράστασης, αφίσες . Δίνουμε καθημερινά σε παρουσία έξω από τα γραφεία Μονεμβασίας 8 
 Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εξυπηρετούν με οποιοδήποτε τρόπο όσους παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα . 

Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αντίστασης, του αγώνα.
Μόνο έτσι θα πάρουν το μάθημα που τους αξίζει.
Μαζικά, συλλογικά, ενωτικά αποφασιστικά σπάμε το φόβο και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και σε κάθε εργαζόμενο που πλήττεται και στο Δήμο μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: