26/12/15

Κυριακή 27/12 – Πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου


Στις 8 Δεκεμβρίου, και με μετά την ΜΗ ειρηνική  εκκένωση των εγκλωβισμένων στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, στο πρόχειρο καταυλισμό που δημιουργήθηκε στην Ειδομένη, περισσότεροι από 2000 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ταεκβοντο στην Αθήνα.
Εκεί, λίγες μέρες αργότερα, δυνάμεις των ΜΑΤ έβγαλαν από τον ύπνο 123 Μαροκινούς, τους οδήγησαν στη Διεύθυνση αλλοδαπών και αφού τους πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και τα ακόμη σε ισχύ για κάποιους υπηρεσιακά σημειώματα, τους εξανάγκασαν να υπογράψουν τις κοινοποιήσεις κράτησης και απέλασής τους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου. Η όλη διαδικασία έγινε καθόλα παράνομα καθώς ενώ υπήρχε διερμηνέας αυτός δε γνώριζε καν ελληνικά! Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιτιολόγηση της σύλληψη τους αφορά την παράνομη παρουσίαση τους στην Αθήνα, ενώ εκεί είχαν μεταφερθεί από την Ελληνική Πολιτεία.
Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο πρώην στρατόπεδο 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου, νυν στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Η τελευταία ενημέρωση είναι ότι ο αριθμός των συλληφθέντων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτό στρατόπεδο συγκέντρωσης ανέρχεται στους 400 περίπου μετανάστες. Μερικοί εξ αυτών στέλνονται εκεί κατευθείαν από τα νησιά του Αιγαίου όπου συνεχίζουν να καταφθάνουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η “δεύτερη_φορά_αριστερά”, αναιρώντας μέσα σε λίγους μήνες τις αποφάσεις της “πρώτης_φοράς_αριστεράς”, ευθυγραμμίζεται με ευκολία στις επιταγές της Ευρώπης και ανοίγει ξανά ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, καλούμε σε συγκέντρωση  και πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου, στις 12.00. 
 
Προσυγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου , Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη.

Συνάντηση για μεταφορά στη Κόρινθο με τον Προαστιακό, Κυριακή 27/12, σταθμός Νερατζιώτισσα , 10.30πμ 

Συνέλευση Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες & Μετανάστες

Δεν υπάρχουν σχόλια: