12/5/16

Παρασκευή 13/5, 1μμ - Παρέμβαση στο υπουργείο Μεταφορών

Την Παρασκευή 13/5 στη 1μμ, οι καθαρίστριες της Ο.ΣΥ. καλούν σε παρέμβαση στο υπουργείο Μεταφορών (μετρό Εθνική Άμυνα).

Ακολουθεί ενημέρωση από τη σημερινή συγκέντρωση στην Ευελπίδων:

Σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων ήμασταν περίπου 80-100 άτομα αλληλέγγυοι μαζί με τις καθαρίστριες της Ο.ΣΥ. Η υπόθεση δεν δικάστηκε καθώς δεν ήταν γραμμένη στο πινάκιο. Τελικά ο δικηγόρος δεν κατέθεσε καν την αγωγή. Ίσως θορυβήθηκαν με την δημοσιότητα που πήρε το θέμα της εξαίρεσης από τον δικηγορικό σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση, ειπώθηκε ότι θα είμαστε σε επικοινωνία με δικηγόρους του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και των καθαριστριών για ότι νεώτερο προκύψει.
Η απεργία συνεχίζεται και το ΕΚΑ δήλωσε ότι θα τις καλύψει για συνέχιση της απεργίας και την επόμενη εβδομάδα. 
Ο Αναγνωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ο.ΣΥ., τηλεφώνησε σε καθαρίστρια την ώρα που βρισκόμασταν εκεί όπου και πάλι είπε ότι ο εργολάβος είναι καλυμμένος απέναντι στην Ο.ΣΥ. και άλλα τέτοια. Η γυναίκα του δήλωσε ότι συνεχίζουν την απεργία. 
Υπάρχει ανάγκη παρουσίας μας στα αμαξοστάσια (Ελληνικό, Λιόσια, Βοτανικός και Ανθούσα) από τις 7 μμ και μετά. Είπαμε, σε μια μικρή συνέλευση που έγινε πριν φύγουμε από τα δικαστήρια, ότι σήμερα το βράδυ και αναλόγως της παρουσίας αλληλέγγυων, να πάμε κάποιοι μαζί με τις γυναίκες στα αμαξοστάσια που δεν απεργούν για ενημέρωση. Αυτό να το κάνουμε σήμερα και αύριο το βράδυ.
Επίσης, αποφασίστηκε αύριο Παρασκευή να γίνει παρέμβαση στο υπ. Μεταφορών (μετρό Εθνική Άμυνα) στη 1 μμ.
Έχει ετοιμαστεί κείμενο των καθαριστριών που θα είναι τυπωμένο σήμερα ή αύριο. Υπάρχει και αφισάκι που κολλιέται στα αμαξοστάσια. 
Ας είμαστε και αύριο στο υπουργείο όποιοι μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: