26/7/16

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο



Την Δευτέρα το απόγευμα έγινε από 40-50 άτομα παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Δημητρίου. Διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο, φωνάχτηκαν κάποια συνθήματα και στη συνέχεια αποχωρήσαμε.

Καλησπέρα. Μη φοβάστε δεν ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε. Το ξέρουμε πως η δημοκρατική σας ευαισθησία δεν τα μπορεί κάτι τέτοια καλοκαιριάτικα. Ήρθαμε να ενημερωθούμε για την γιορτή παράδοσης του Ασυρμάτου απ' την Αεροπορία στην Αστυνομία. Γνωρίζουμε πως φυσικά και αναγνωρίζετε τη συνεισφορά των κινημάτων, των αγώνων από τα κάτω και τα σχετικά και ευχαριστούμε θερμά για την έστω και προσχηματική πρόσκληση αλλά δυστυχώς τελευταία στιγμή και για λόγους ανωτέρας και κυριολεκτικής βίας δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε. Προφανώς δεν θα το προσέξατε πως όλα τα μέλη των συλλογικοτητων που δραστηριοποιούνται στο χώρο κρατούνταν στη ΓΑΔΑ, γιατί σας είδαμε καμαρωτούς και χαμογελαστούς να χειροκροτάτε. Και φανταζόμαστε πως και οι σύντροφοι του Συριζα που ήταν παρόντες δεν αντέδρασαν ούτε και προσχηματικά στις βίαιες προσαγωγές λόγω του ενθουσιασμού τους που θα έβλεπαν από κοντά τον αρχηγό τους με τον Άδωνι. Γι' αυτό ας μην είμαστε μίζεροι. Χάσαμε μια γιορτή δημοκρατίας δεν πειράζει, δεν χανόμαστε, θα ακολουθήσουν άλλες. Όλοι εδώ θα είμαστε.

Μπορεί άλλωστε όλα να έγιναν πάλι για λόγους ασφαλείας. Μόνο που αν κρίνουμε απ' την αστυνομική δύναμη και τον ζήλο με τον οποίο φυλούσε τον χώρο, το καλώδιο που απλώθηκε αυτή τη φορά στο πάρκο πρέπει να ήταν πολύ μεγάλο (*). Ήρθαμε λοιπόν να ενημερωθούμε για την γιορτή. Εμείς γνωρίζουμε μόνο τι έγινε στο πάρκο μετά που φύγατε. Μετά που φύγατε λοιπόν, το ρεύμα επανήλθε στον χώρο που ζουν οι πρόσφυγες, τα μέλη των συνελεύσεων αφέθηκαν από τη ΓΑΔΑ, το ωδείο συνέχισε τις πρόβες του, οι κάτοικοι ξαναβγήκαν τις βόλτες τους. Εσείς διαλέξατε με ποιους θα είστε. Μια συμβουλή μόνο από τα κάτω: Μην εστιάζετε μόνο προς τις κυβερνητικές θέσεις. Μην κοιτάτε μόνο προς την κάμερα. Θα χρειαστεί να αρχίσετε να κοιτάτε γύρω σας. 

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου
και αλληλέγγυοι/ες από τις γύρω περιοχές




(*) Τα καλώδια και ο κίνδυνος ηλετροπληξίας ήταν οι δικαιολογίες που επικαλέστηκε η δήμαρχος πριν λίγες βδομάδες όταν σε εκδήλωση-συναυλία του συλλόγου Κρητών στον Ασύρματο, ο χώρος είχε γεμίσει με άνδρες εταιρίας σεκιούριτι και άλλους μαυροφορεμένους που έκαναν περιφρούρηση (http://katadimadim.blogspot.gr/2016/07/27.html). Στην πράξη, το δημοτικό συμβούλιο είχε δεχτεί να παραχωρηθεί ο χώρος με την προϋπόθεση η πρόσβαση στο πάρκο να είναι ελεύθερη αλλά στη συνέχεια ή ίδια τα έκανε πλακάκια με τους διοργανωτές και προσπάθησαν να κάνουν συναυλία με 10 ευρώ υποχρεωτική είσοδο. Ήταν η πρώτη εκδήλωση που έγινε με τον Ασύρματο να ανήκει εξ' ολοκλήρου στον Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: