6/2/17

Απάντηση στο ψήφισμα του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου της 26ης/1


(http://www.dad.gr/index.php/item/5853-psifisma-katadikis-ton-gegonoton-tis-25is-ianouariou-2017)

Την Τετάρτη 25-1 μέλη των συλλογικοτήτων του πάρκου του Ασύρματου παρεμβήκαμε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου. Παρέμβαση καλεσμένη ανοιχτά όπως και οποιαδήποτε δράση ή παρέμβασή μας μέχρι σήμερα.

·         Το αίτημα μας ήταν & παραμένει:  υπάρχει ένα κτίριο, χτισμένο με χρήματα των δημοτών για όποιον το ξεχνάει, που από ενοικιαζόμενο σε διάφορους ημέτερους φεσαδόρους και μετέπειτα τεκές-σκουπιδαριό μετατρέψαμε σε  πολύμορφο χώρο δράσεων και αλληλεγγύης που λειτουργεί τέσσερα χρόνια τώρα. Η δημοτική αρχή βιάζεται να το κατεδαφίσει διαθέτοντας στο τεχνικό πρόγραμμα του 2017, κονδύλι 75.000 ευρώ χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να χρειάζεται τον χώρο ούτε σε μακροπρόθεσμα σχέδια. Ζητάμε τη θέση της δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων και τη δέσμευσή τους ότι δεν θα κατεδαφιστεί και αυτό ζητήσαμε να συζητηθεί πριν από την ημερήσια διάταξη.  

·         Η παράταξη της συμπολίτευσης προετοιμασμένη, κλιμάκωσε άμεσα απ’ το πρώτο δευτερόλεπτο την ένταση, με μπροστάρη τον ίδιο τον πρόεδρο του ΔΣ για να οδηγήσουν σε  προαποφασισμένη και στημένη,, από ότι αποδεικνύουν τα γεγονότα, διακοπή. Η «δημοκρατική απόφαση του σώματος» ήταν αποτέλεσμα «κομματικής πειθαρχίας» της συμπολίτευσης σε ψηφοφορία που έγινε μόνο αφού το ζήτησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι δεν δέχτηκαν την πρώτη «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» διακοπή του πρόεδρου. Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλες «δημοκρατικές αποφάσεις σωμάτων» που μας καταστρέφουν τη ζωή είναι εντελώς συμπτωματική.

·         Η μπάλα της προαποφασισμένης έντασης και διακοπής πήρε ακόμη και δυο συμπολίτες μας που και αυτοί (εκβιαστικά όπως και εμείς?) ήθελαν χωρίς να είναι στην ημερήσια διάταξη, να θέσουν θέμα της κατάσχεσης των σπιτιών τους. Κάτι που εμείς δεχθήκαμε να προηγηθεί αλλά το στημένο προεδρείο βιάζονταν τόσο πολύ να διακόψει που δεν άφησε ούτε καν να ακουστεί ποτέ.

·         Όσοι σημειώνουν «εισβολή» μάλλον τους διαφεύγει ότι τα δημοτικά συμβούλια είναι ανοιχτά στους πολίτες. Είναι οι ίδιοι που βιάστηκαν για μη ανακοινωμένο και με μειωμένη συμμετοχή δημοτικό συμβούλιο την επόμενη μέρα το πρωί με μόνο θέμα να εκδώσουν καταδικαστικό ψήφισμα.

·         Όσοι επικαλούνται δημοκρατικές διαδικασίες θα πρέπει να δικαιολογήσουν την  παρουσία ασφαλιτών μέσα στο ΔΣ, περιπολικών και άλλων ασφαλιτών έξω από το δημαρχείο. Μάλλον αυτοί δεν ήταν εισβολείς σαν και μας, ήταν καλεσμένοι της δημάρχου «δια υπόθεσίν των»

·         Όσον αφορά τη σίτιση, είναι γεγονός πως ύστερα από δική μας παρέμβασή στα τέλη του 2014, το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να καλύπτονται οι πρόσφυγες-μετανάστες που φιλοξενούνται στην κατειλημμένη καφετέρια από το κοινωνικό συσσίτιο του Δήμου. Απόφαση την οποία όλο αυτό το διάστημα ξέρουμε καλά ότι η δήμαρχος έχει εξαργυρώσει και με το παραπάνω πουλώντας αλληλεγγύη και χτίζοντας προοδευτικό και ανθρωπιστικό προφίλ στα διάφορα φόρα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για εμάς είναι αυτονόητο ότι πρόσβαση στις δομές κοινωνικής μέριμνας του Δήμου θα πρέπει να έχει οποιοσδήποτε ζει, προσωρινά ή μόνιμα, στα όρια του Δήμου χωρίς καμία άλλη διάκριση. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποσιωπήσαμε ποτέ τη συμβολή του Δήμου στο συγκεκριμένο θέμα, ακόμα και όταν δεχτήκαμε κριτική από άλλες συλλογικότητες του κοινωνικού ανταγωνιστικού κινήματος όπου ανήκουμε. Τώρα αν η δημοτική αρχή κρίνει ότι “το πλαίσιο των δυνατοτήτων και το μέτρο των ευθυνών που αναλογούν“ στον δήμο είναι αρχικά 50 και σήμερα 5 μερίδες φαγητό και ένας επισκευασμένος θερμοσίφωνας, ας συνεχίσει να εισπράττει πολιτική υπεραξία για “την αλληλέγγυα και ανθρωπιστική προσφορά της”. Μόνο ας μας εξηγήσει πώς συνδέεται η κάλυψη της σίτισης των μεταναστών με την επικείμενη κατεδάφιση κτιρίου που φιλοξενήθηκαν και συνεχίζουν να φιλοξενούνται.
·         Όσο για τους χρυσαυγίτες να μη μιλάμε για σκοινί στου κρεμασμένου. Αυτοί που χρησιμοποιήσαν ΜΑΤ και προληπτικές προσαγωγές τριάντα έξι ατόμων το καλοκαίρι, αυτός που την Τετάρτη καλούσε τους συνομιλητές του να «πάνε δυο λεπτά στο γραφείο του, για να τα πούνε ένα χεράκι» και «να τον πάρουμε τηλέφωνο αύριο να μας εξηγήσει το όνειρο» μάλλον στον καθρέφτη κοίταγαν όταν το σκεφτήκανε.


Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν.

Αγωνιζόμαστε για ένα πάρκο ανοιχτό σε όλους, όπου χωράνε όλες οι φωνές και μπορούν να ανθίζουν όλα τα λουλούδια.

Ο Ασύρματος δεν είναι χωράφι κανενός.

Η κατειλημμένη καφετέρια θα παραμείνει στη θέση της χώρος αλληλεγγύης και συνάντησης και εμείς θα την υπερασπιστούμε.

 

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: