28/5/17

Σχετικά με την εκδήλωση για τη δημιουργία "συλλόγου Ασυρμάτου" το Σάββατο 27/5

Το Σάββατο 27/5, είχε καλεστεί στο κτίριο της Αεροπορίας στο πάρκο του Ασυρμάτου εκδήλωση-γιορτή για τη δημιουργία “Συλλόγου Ασυρμάτου, ανοιχτού, δημοκρατικού και ακηδεμόνευτου...από κατοίκους και γείτονες”. Στο συγκεκριμένο κατειλημμένο κτίριο στεγάστηκε αρχικά το 2009 η ανοιχτή συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου. Το 2012 (συ)στεγάστηκε το Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο το οποίο από το 2016 παραμένει και η μοναδική συλλογικότητα στον χώρο.
Βάσει ανάλογων προσπαθειών στο παρελθόν, των προσώπων που συμμετείχαν στην προετοιμασία και του τρόπου που διακινήθηκε στο facebook, κρίναμε ότι μέσα στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι σαφέστατη η προσπάθεια του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει τοπική πολιτική επιρροή μέσω αυτού του συλλόγου και παράλληλα να πλασάρει μια αγωνιστική-κινηματική ψευδαίσθηση, με φρασεολογία και στήσιμο που παραπέμπει σε συνέχιση του πνεύματος της "ανοιχτής συνέλευσης για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου".

Όσοι/ες βρεθήκαμε το Σάββατο το απόγευμα στον Ασύρματο δεν δεχτήκαμε να γίνει η εκδήλωση μέσα στο κτίριο και ξεκαθαρίσαμε σε όσους ήρθαν ότι:

- Το κτίριο της Αεροπορίας ήταν και παραμένει ανοικτό στην κάθε συλλογικότητα κατοίκων, αρκεί να κάνει τον ελάχιστο κόπο να έρθει να ενημερώσει το Ωδείο για το πότε και τι θέλει να κάνει μέσα εκεί. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε γίνεται η διαχείριση και η λειτουργία του κτιρίου από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα. Κάθε ομάδα ατόμων έχει κάθε δικαίωμα να κάνει σύλλογο ή να οργανωθεί όπως επιθυμεί. Όχι όμως να θεωρεί δικό της χώρο που ήδη διαχειρίζονται κάτοικοι, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και σε ανοικτές διαδικασίες.
- Δεν θα ανεχτούμε, σε καμία περίπτωση να σουλατσάρουν ως αγωνιστές στον Ασύρματο, όσοι κάλεσαν τα ΜΑΤ πριν 10 μήνες για να προσαγάγουν προληπτικά 40 κατοίκους ώστε να γιορτάσουν αυτοί απερίσπαστοι με τον Τσίπρα και τον υπόλοιπο δημοτικό και κρατικό συρφετό, την παραχώρηση του πάρκου και έχουν θεσμικές ή κυβερνητικές θέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που χαρίζουν τη Νέα Φιλαδέλφεια, το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή-Ιλισίων, το Ελληνικό, τις Σκουριές και δεν έχουν κουνήσει ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για τα έργα στους αγωγούς Σ2 και Σ3 που ολοκληρώνονται στην Ηλιούπολη και θα βάλουν ταφόπλακα στο ρέμα της Πικροδάφνης. Αυτοί που υπογράφουν τα νέα μνημόνια και ξεζουμίζουν τις ζωές μας δεν γίνεται όταν μπαίνουν μέσα στο πάρκο του Ασυρμάτου να μετατρέπονται σε απλούς κατοίκους και γείτονες.


Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου




Δεν υπάρχουν σχόλια: