30/5/09

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

.
Η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγ. Δημητρίου έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να προσφέρει μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην περιοχή, δίχως αντίτιμο.

Επειδή θέλουμε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους και έχοντας σαν σκοπό όχι την καταναγκαστική αφομοίωσή τους στο κοινωνικό σύνολο, αλλά τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς των ατόμων εκείνων που αποκλείονται - λόγω γλώσσας - από θέματα που τους αφορούν άμεσα (π.χ. δυσκολία με ανάγνωση σε λογαριασμούς ΟΤΕ, ΔΕΗ, με το δίπλωμα οδήγησης κ.α.), απαιτήσαμε από τη δημοτική αρχή Αγ. Δημητρίου να μας παραχωρήσει μια αίθουσα στο 3ο δημοτικό σχολείο το οποίο λειτουργεί πια ως κένρο στέγασης διάφορων συλλόγων της περιοχής. Ενώ λοιπόν δεσμεύτηκε το Δ.Σ. ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά μας, για δύο μήνες περίπου δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική ανταπόκριση.

Όμως,
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ!

Με αυτή τη λογική αποφασίσαμε να κάνουμε κατάληψη μίας αίθουσας (άδειας) στο 3ο δημοτικό σχολείο και να προχωρήσουμε στην οργάνωση και διεξαγωγή των μαθημάτων.
.
.
[ το παραπάνω κείμενο μοιράστηκε και τοιχοκολλήθηκε στην ευρύτερη περιοχή πριν από αρκετές ημέρες προκειμένου να κοινοποιηθεί η κατάληψη της αίθουσας και η διεξαγωγή των μαθημάτων ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: