30/5/09

Κάποιες ακόμα κινήσεις

Μέσα από την ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγίου Δημητρίου προέκυψε μία παρέμβαση στις 8 και 10 Μάη στα Παναγούλεια 2009, όπου αναρτήθηκαν πανό, μοιράστηκαν διάφορα κείμενα της συνέλευσης και διαβάστηκε και μία ανακοίνωση.

η προαναφερόμενη ανακοίνωση:
.
Η εξέγερση του Δεκέμβρη δημιούργησε και σηματοδότησε ένα ευρύ κίνημα καταλήψεων δημόσιων και δημοτικών κτηρίων. Ένα από αυτά ήταν το δημαρχείο του Αγ. Δημητρίου το οποίο καταλήφθηκε από κατοίκους της περιοχής αλλά και γειτονικών δήμων (από 11 εώς 16 Δεκεμβρίου). Η κατάληψη αυτή γέννησε μια τακτική Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση στην οποία συμμετέχουμε όλοι όσοι αγωνιούμε να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να μοιραστούμε εμπειρίες, να δράσουμε αυτόνομα και να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Αντιδρούμε σε όσους δεν μας αντιμετωπίζουν ως ανθρώπους με άποψη, αλλά ως υπηκόους τους που απλά έχουν δικαίωμα ψήφου.
.
Επιτίθενται σε όλους μας μέσω της εργασίας, του ασφαλιστικού, της εκπαίδευσης, της καταστροφής του περιβάλλοντος προκειμένου να φτιαχτεί ακόμη ένας αυτοκινητόδρομος. Επιτίθενται με βιτριόλι στην εργάτρια και αγωνίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, φυλακίζουν εξεγερμένους πολίτες και δολοφονούν ένα δεκαπεντάχρονο παιδί για να μας δείξουν, ακόμα μία φορά, ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.
.
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι συνολική. Έτσι συνολικές οφείλουν να είναι και οι αντιστάσεις μας.
.
Αντιστεκόμαστε λοιπόν σε όλα τα παραπάνω μέσω ποικίλλων δράσεων που συναποφασίζουμε σε κάθε Συνέλευση, όπως: μοίρασμα κειμένων, συμμετοχή σε πορείες, καταλήψεις – παρεμβάσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφισοκολλήσεις κ.α. Προσφάτως προχωρήσαμε στην κατάληψη άδειας αίθουσας του πρώην 3ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Δημητρίου, που στεγάζει διάφορους συλλόγους, με κύριο στόχο μας την πραγματοποίηση μαθημάτων Ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες. Καθώς, μην ξεχνάμε πως οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στην κοινωνία και όχι στις αρχές (δημοτικές ή κρατικές)!
.
Οι συνελεύσεις πραγματοποιούνται κάθε 1η και 3η Τρίτη κάθε μήνα στο δημαρχείο του Αγ. Δημητρίου στις 6 μμ και είναι ανοιχτές για όλους μας.

----------

Κάποιες ημέρες πιο πριν, με απόφαση της συνέλευσης υπήρξε και συμμετοχή στην πορεία της 28ης Απρίλη για τα νέα κατασταλτικά μέτρα και τις μεθοδεύσεις ενάντια στις καταλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: