20/6/11

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στον αγώνα των εργαζομένων στα φροντιστήρια "ένεκα παιδείας"


Να ανακληθούν τώρα οι συνδικαλιστικές απολύσεις των συναδέλφων από τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Την Πέμπτη 16/6 έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από 2 υποκαταστήματα των φροντιστηρίων "ένεκα παιδείας" σε Ηλιούπολη και Μπραχάμι. Στο Μπραχάμι συμμετείχαμε και ορισμένα μέλη της συνέλευσής μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της επιτροπής αλληλεγγύης, που έχει δημιουργηθεί, σχετικά με αυτήν την κινητοποίηση


Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις

Μαζικές ήταν οι παραστάσεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της επιτροπής αλληλεγγύης την Πέμπτη 16/6 έξω από τα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της επιτροπής και απέκλεισε στην κυριολεξία τα φροντιστήρια του ομίλου σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο.
Με πανό, προκηρύξεις, τρικάκια και συνθήματα ενημέρωσε το λαό των περιοχών αυτών για τις άδικες, εκδικητικές για συνδικαλιστική δράση απολύσεις 4 εργαζομένων (ένας είναι και εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ του ΣΕΦΚ) από τα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαν διεκδικήσει από κοινού και αποτελεσματικά με τους συναδέλφους τους τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Λίγες ώρες πριν η διεύθυνση των φροντιστηρίων ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ είχε στείλει εξώδικα και απειλούσε εργαζομένους που συμπαρίστανται με πρωτοφανή αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα στους απολυμένους συναδέλφους τους να εμφανιστούν εντός 24 ωρών για να παραλάβουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι αυτοί κατήγγειλαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πως τα εξώδικα στάλθηκαν για να εκβιαστούν να αποσύρουν την συμπαράσταση τους, αφού οι ίδιοι είχαν επικοινωνήσει με την διεύθυνση των φροντιστηρίων και δεν είχαν πάρει απάντηση για το αν και πόσες ώρες θα δουλέψουν το καλοκαίρι.
Η κίνηση αυτή εξόργισε τους εργαζομένους που μαζί με μέλη της διοίκησης του ΣΕΦΚ και αντιπροσώπους της Επιτροπής Αλληλεγγύης επέβαλλαν συνάντηση με τη διεύθυνση των φροντιστηρίων όπου έθεσαν το ζήτημα των απολύσεων των 4 εργαζομένων και των εξωδίκων. Απαίτησαν να ανακληθούν οι απολύσεις και να υπογραφούν επιτόπου οι συμβάσεις για την πρόσληψη τους στο καλοκαιρινό πρόγραμμα μαθημάτων. Απαιτήθηκε έγγραφη δέσμευση για τον αριθμό των ωρών τους τη καλοκαιρινή περίοδο καθώς και για την ανανέωση των συμβάσεων τη χειμερινή περίοδο όλων των εργαζομένων που διεκδίκησαν στη διάρκεια της χρονιάς τα δικαιώματά τους.
Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων και η μαζικότητα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας επέβαλε την υποχώρηση της διεύθυνσης των φροντιστηρίων που αποδέχτηκε τα αιτήματά μας για τις συμβάσεις. Επίσης επαναπροσέλαβε έναν από τους 4 απολυμένους συναδέλφους.
Η εξέλιξη αυτή είναι μεγάλη νίκη των εργαζομένων στα φροντιστήρια ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ που με όπλο τη συλλογική τους δράση δεν αφήνουν περιθώρια στην εργοδοσία να τους διασπάσει και να επιβάλλει τις επιλογές της. Είναι και ένα μάθημα για το πως η αλληλεγγύη και η έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα ενισχύει και δίνει κουράγιο στους εργαζομένους αλλά και δείχνει το δρόμο για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις στους μαύρους καιρούς των μνημονίων.
Δηλώνουμε πως είμαστε στη μέση του δρόμου αυτού του δίκαιου αγώνα και πως δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν προσληφθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Έτσι, καλούμε στις επόμενες δράσεις της επιτροπής αλληλεγγύης:
  1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 20/6 στις 8.00πμ έξω από τα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 4 ΚΑΙ ΚΑΤΩΝΟΣ 13
  2. Συνέλευση απολογισμού και οργάνωσης του αγώνα τη Τετάρτη στις 7.00μμ στο δημαρχείο Ηλιούπολης.
Διεκδικούμε :

Να ανακληθούν τώρα οι συνδικαλιστικές απολύσεις των συναδέλφων από τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: