21/11/11

Από τη συνέλευση του Σαββάτου 19/11

Το Σάββατο έγινε μία ακόμη συνέλευση μας στο χώρο εκδηλώσεων του πάρκου Ασυρμάτου. Αποφασίστηκε ότι οι επόμενες συναντήσεις μας να είναι σε διαφορετικές γειτονιές του Μπραχαμίου. Σχετικά αποφασίσαμε να διακινήσει ο καθένας μας στη γειτονιά του το ακόλουθο κάλεσμα.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ - ΔΡΑΣΗΣ

ΤΡΙΤΗ 22/11 ΝΕΟ ΤΕΡΜΑ 6μμ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11 ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 6μμ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/11 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 6μμ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

Έγινε εκτίμηση της στάσης των δημοτικών παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτη 16/11 και της δικής μας παρέμβασης. Συζητήσαμε πρακτικά για το πώς γίνονται οι επανασυνδέσεις, ότι θα πρέπει να είμαστε σε συνεννόηση με το σωματείο εργαζομένων του δήμου, ότι θα πρέπει να συντονίσουμε καλύτερα το δίκτυο αλληλοενημέρωσης και αντίστασης σε περιπτώσεις κοψιμάτων των συνδέσεων. Στο δημαρχείο, αν υπάρχει δημοτικό συμβούλιο εκείνη την ημέρα, θα καταθέσουμε μαζικά τις αποδείξεις πληρωμής του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι.

Επί του πιεστηρίου: το Σαββατοκύριακο η ΔΕΗ ανακοίνωσε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, ότι αναστέλει προσωρινά τις διακοπές ρεύματος. Επίσης διαχέεται από τα κανάλια ότι η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στις ομάδες πληθυσμού που θα εξαιρούνται από τα χαράτσια. Θεωρούμε ότι όλα αυτά είαι αποτέλεσμα της μαζικής πίεσης που ασκείται από τις κινήσεις πολιτών σε κάθε γειτονιά. Εμείς από την πλευρά μας μένουμε σε επαγρύπνηση και δεν εφησυχάζουμε. Ο στόχος μας παραμένει: κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα (ασχέτως χαρατσιών), κανένας μόνος στην κρίση, αντίσταση στα κάθε είδους χαράτσια και μέτρα αφαίμαξης της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: