25/11/11

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Την Πέμπτη 24/11 συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Ηλιούπολης, βρεθήκαμε στην παρέμβαση στη ΔΕΗ Μπραχαμίου. Κατατέθηκαν περίπου 50 δηλώσεις προς τη διοίκηση της ΔΕΗ. Έγινε μοίρασμα του κειμένου στον παριστάμενο κόσμο, καθώς και σπίτι-σπίτι στα γύρω τετράγωνα.

Η παρέμβαση συνέπεσε χρονικά με την επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη στη ΔΕΗ του Χολαργού και τη σύλληψη 15 συνδικαλιστών και αλληλέγγυων. Όταν μάθαμε τα γεγονότα στο Χολαργό δηλώσαμε την αλληλεγγύη μας από την ντουντούκα, και όσοι μπορούσαν μετά την παρέμβαση πήγαν προς το σημείο της επέμβασης και μετά προς Ευελπίδων. Ενημερωτικά να πούμε ότι και οι 15 πήραν δικάσιμο για 30 Νοέμβρη και κατηγορούνται για παρακώλυση δημόσιας υπηρεσίας και πρόσθετα σε έναν για αντίσταση κατά της αρχής.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες. Κινήσεις του κράτους σαν αυτές χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα. Ενάντια στα χαράτσια και στα μέτρα κάθε είδους που μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

ΥΓ: πλέον ο εκβιαστικός χαρακτήρας της σύνδεσης της είσπραξης του χαρατσιού ακινήτων με τους λογαριασμούς ρεύματος, καταδεικνύεται ακόμα και από θεσμικά κέντρα( απάντηση επιτρόπου ενέργειεας της ΕΕ και δήλωση Συνηγόρου του πολίτη). Επίσης εντείνονται οι προπαγανδιστικές προσπάθειες του κράτους να εμφανίσει φιλολαϊκό πρόσωπο, είτε ανακοινώνοντας εξαιρέσεις στο χαράτσι (που όμως αφορούν ελάχιστους συμπολίτες μας) ή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής από 40 σε 80 ημέρες. Δεν μασάμε. Συνεχίζουμε μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού. Συνεχίζουμε στον αγώνα μας για ΚΑΜΜΙΑ διακοπή ρεύματος, με ή χωρίς χαράτσια. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: