22/1/12

Ενημέρωση από την παρέμβαση στη ΔΕΗ Μπραχαμίου την Παρασκευή 20/1



Την Παρασκευή 20/1 το πρωί για περίπου 2 ώρες κάναμε παρέμβαση στη ΔΕΗ Μπραχαμίου στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στο χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η παρέμβαση έγινε από κοινού με την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης. Καταθέσαμε συλλογικά τις δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού, που είχαμε συγκεντρώσει στο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη παρέμβασή μας το Δεκέμβρη. Αναρτήσαμε πανό, μοιράσαμε κείμενα της συνέλευσης και συνομιλήσαμε με πολλούς συμπολίτες μας που βρίσκονταν στο κατάστημα.

Κάθε Τετάρτη, στη διάρκεια της συνέλευσης, συνεχίζουμε να μαζεύουμε δηλώσεις άρνησης πληρωμής. Είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε απόπειρες διακοπής ρεύματος στην περιοχή μας.

Μερικά πρακτικά βήματα αντιμετώπισης των συνεργείων: έχουμε κλειδωμένο το ρολόι του σπιτιού μας. Αν δούμε συνεργείο, κτυπάμε τις πόρτες των γειτόνων και κατεβαίνουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε κάτω στο δρόμο. Επίσης ενημερώνουμε το τηλέφωνο του δικτύου της συνέλευσης. Με σταθερότητα αποτρέπουμε το κόψιμο και καθιστούμε σαφές ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες ενέργειες πουθενά (δεν αποτελεί αδίκημα κάτι τέτοιο, μην φοβόμαστε. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί αστική διαφορά με τη ΔΕΗ). Τα συνεργεία διακοπής δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εισέλθουν στο σπίτι μας (ούτε στην αυλή μας) χωρίς άδεια, ούτε να φωνάξουν αστυνομία για αυτό το λόγο. Αν έχει κοπεί η σύνδεση, συνεννοούμαστε με τον ιδιοκτήτη της για το εάν θέλει να την επανασυνδέσουμε. Αν ναι, τότε συνεννοούμαστε με τη συνέλευση για να το κάνουμε όλοι μαζί.

Μερικές ενδιαφέρουσες πηγές:

δήλωση άρνησης πληρωμής του χαρατσιού: καταθέτουμε αυτή τη δήλωση μαζί με φωτοτυπία του λογαριασμού και της απόδειξης πληρωμής. Αν δεν το κάνουμε αυτοπροσώπως, τότε η δήλωση πρέπει να έχει το βεβαίωση γνησίου υπογραφής

μικρό εγχειρίδιο για τη νομική αντιμετώπιση καυτών ενεργειακών ζητημάτων (πηγή: http://mhxanh.org

κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προς τους τεχνικούς της ΔΕΗ για να μην προβαίνουν σε διακοπές ρεύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: