17/6/12

Συγκέντρωση Δευτέρα 18/6, στις 6.00μμ, έξω από τη διάδοχη επιχείρηση "Πυξοίδα", Δεδούση 2 και Βουλιαγμένης (απέναντι από το μετρό Αγίου Δημητρίου) - Ο αγώνας των εργαζομένων στα φροντιστήρια "Ένεκα Παιδείας" συνεχίζεται

Τη Δευτέρα 18/6, στις 6.00μμ, καλείται συγκέντρωση έξω από τη διάδοχη επιχείρηση "Πυξοίδα", Δεδούση 2 και Βουλιαγμένης (απέναντι από το μετρό Αγίου Δημητρίου).

Η επιχείρηση αυτή είναι το διάδοχο σχήμα των φροντιστηρίων "ένεκα παιδείας". Στην ουσία αποτελεί προσπάθεια των ιδιοκτητών να ξεφορτωθούν τους ενοχλητικούς αγωνιζόμενους υπαλλήλους και να αποφύγουν την πληρωμή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μισθούς και σε εισφορές στο ΙΚΑ.

Την Παρασκευή 15/6 συγκροτήθηκε επιτροπή αλληλεγγύης με τη συμμετοχή του σωματείου, των εργαζομένων, γονέων και των συνελεύσεων Μπραχαμίου και Ηλιούπολης. Ας γίνει ενημέρωση από όσους από εμάς πήγαν εκεί.

Ενημέρωση για το θέμα από το site του Συυλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών: http://www.sefk.gr/selides/agonastonergazomenonstaenekapaideias.htm

Στα "ένεκα παιδείας" είχαν υπάρξει κινητοποιήσεις και το καλοκαίρι του 2011. Σχετικά από το δικό μας blog: http://katadimadim.blogspot.gr/2011/06/blog-post_2956.html http://katadimadim.blogspot.gr/2011/06/blog-post_20.html

Αντιγράφουμε από το site του ΣΕΦΚ


Να ανακληθεί η απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει τα φροντιστήρια «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στην Ηλιούπολη, τη Δάφνη και τον Άλιμο, με πρόσχημα την άρνηση των εργαζομένων να αποδεχθούν μειώσεις μισθών.
Να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις, για τη συμμετοχή τους στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, των 2 συναδέλφων που εργάζονταν στα παραρτήματα της Γλυφάδας.
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
Να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Καμιά βλαπτική μεταβολή στις συνθήκες εργασίας.
Δεν θα επιτρέψουμε την αδειοδότηση και τη λειτουργία της νέας επιχείρησης που στήνουν οι Δ.Φραγκής και Δ.Ζιαμπάρας, σε συνεργασία με τον Π. Πήλιουρα, στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών των «ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» (Δεδούση 2 και Βουλιαγμένης, απέναντι από το Mall).
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: