14/12/12

Κυριακή 16/12, 12:00, χώρος εκδηλώσεων Ασυρμάτου: 1η Συνάντηση Αγώνα

Την Κυριακή 16/12, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί η 1η συνάντηση αγώνα στο χώρο εκδηλώσεων του πάρκου Ασυρμάτου. Η συνάντηση καλείται από το σωματείο και από κατοίκους της Δάφνης και του Αγίου Δημητρίου που δραστηριοποιούνται σε συλλογικότητες των γύρω περιοχών.

Η συνέλευσή μας στηρίζει αυτή την προσπάθεια ώστε να μετατραπεί σε μία ευρύτερη συνάντηση αγώνα και άμεσης δημοκρατίας όλων όσων θέλουν να αγωνίζονται από τα κάτω, έξω από κόμματα και κρατικούς ή δημοτικούς φορείς. Που θα δυναμώσει τις κινήσεις αντίστασης και τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία αντιδομών αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Που θα λειτουργεί με βάση την ισότιμη συμμετοχή και έχοντας ως μοναδικό όργανο λήψης αποφάσεων τη συνέλευσή της. Ακολουθεί το κάλεσμα:ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ 
από Άγιο Δημήτριο, Δάφνη και Υμηττό

Βάζουμε το πρώτο λιθαράκι. Ελάτε να συνεχίσουμε μαζί, να χτίσουμε εκείνο τον μηχανισμό αντίστασης σε κάθε τι πού διαλύει τις ζωές μας. Να οργανώσουμε την αντίδρασή μας στα μέτρα εξαθλίωσης που αποφασίζονται για εμάς χωρίς χωρίς εμάς’. Ενάντια στις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στον οποίο πέρα από τις νέες ουρές ανέργων που δημιουργεί διαλύει και κάθε μηχανισμό κοινωνικής Δομής Υγείας, Παιδείας,Κοινωνικής Πρόνοιας που χτίστηκε μέσα από αγώνες όλη την μεταπολεμική περίοδο.
Να αντισταθούμε στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, Δικαιωμάτων που με αίμα και αγώνες κατακτήθηκαν. Ενάντια στην αυθαιρεσία της κρατικής καταστολής και την φίμωση του λόγου και της έκφρασης.
Να οργανώσουμε την αντίσταση μας με μαζικές παρεμβάσεις όπου επιχειρείται η στέρηση κοινωνικών παροχών όπως ηλεκτρικού ρεύματος,νερού, υγείας. Να μπλοκάρουμε οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής από όπου και αν προέρχεται. Να μην αφήσουμε κανένα τοκογλύφο,Τράπεζα ή οποιονδήποτε άλλον να βγάλει στο σφυρί ό,τι αποκτήσαμε με τον ιδρώτα μας και τα κλέβουν με τα χαράτσια τους. Το δικαίωμα στην στέγη είναι αναφαίρετο και υποχρέωση του κράτους να το παρέχει στους πολίτες του. Υγεία, παιδεία, κοινωνικές δομές τις χτίσαμε με αγώνες. Στόχος τους είναι η διαρκή υποβάθμιση και η απαξίωση τους ώστε να έχουν πιο εύκολο έργο να τις διαλύσουν. Αφού για χρόνια σκόπιμα αρνήθηκαν την οργάνωση, τον εκσυχρονισμό των παρεχομένων υπηρεσιών, τον έλεγχο του παρεχόμενου έργου. Αφού καλλιέργησαν το καθεστώς διαφθοράς και το έκαναν΄’ κράτος εν κράτη ‘ απομυζώντας μίζες από παντού, τώρα εμφανίζονται τιμητές και αναμορφωτές του συστήματος.
Σε περιόδους κρίσης όπου η πλειοψηφία της κοινωνίας χάνει τον ‘κόσμο που ταξίδευε αμέριμνα' και βλέπουν την ζωή τους να χάνει κάθε σταθερότητα, τα πιο συντηρητικά κομμάτια στρέφονται σε παλιά πρότυπα φοβούμενοι κάθε κοινωνική αλλαγή. Λέμε όχι στο καθεστώς τρόμου που προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν οι Χρυσαυγίτες καλυπτόμενοι πίσω από τον κοινοβουλευτισμό τους.
Οργανώνουμε την μαζική λαϊκή αντίδραση για να μην καταντήσουν την κοινωνία μας στρατόπεδο συγκέντρωσης. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας και χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ μας. Προβλήματα βασικά στην διαβίωση των ανθρώπων, όπως ένδυσης, σίτισης, υγειονομικής περίθαλψης , μάθησης και άλλα πολλά έχουν μπει σε ημερήσια διάταξη πλέον.
Συλλογικά δημιουργούμε το επόμενο βήμα μας. Οργανώνουμε την δική μας αντίδραση. Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να μάθουμε τι συμβαίνει στην πόλη μας, στην γειτονιά μας. Ας αρχίσουμε μαθαίνοντας ποιος μένει δίπλα μας πως τον λένε και τι κάνει, έτσι απλά. Να χτίσουμε ένα δίχτυ προστασίας να αγκαλιάζει την πόλη μας, να κινητοποιεί άμεσα όλους μας. Το πρόβλημα του διπλανού μας θα χτυπήσει και την δική μας πόρτα. Κανείς μας δεν θα μείνει αλώβητος . Κανείς μας να μη λείψει από το χορό ζωής που ξεκινάμε. Όταν διακηρύσσουμε κανένας μόνος του στην κρίση εμείς έτσι το εννοούμε όλοι μαζί απέναντι σε αυτούς που διαλύουν την ζωή μας. Να χτίσουμε την δική μας απάντηση . Να τους χαλάσουμε τα σχέδια τους που καταστρέφουν την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας. Να χτίσουμε το δικό μας αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Σας καλούμε σε ανοιχτή δημόσια συνέλευση αγώνα για να δούμε πώς θα εντείνουμε τις αντιστάσεις μας και πώς θα κτίσουμε συλλογικά δομές αλληλοβοήθειας.
Κυριακή 16/12/2012, ώρα 12:00 π.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του πάρκου Ασυρμάτου.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν το σωματείο υπαλλήλων του δήμου Αγίου Δημητρίου, κάτοικοι και μέλη συλλογικοτήτων των δήμων Δάφνης-Υμηττού και Αγίου Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: