6/2/13

[Σάββατο 9/2, 11πμ, μετρό Δάφνης]: πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους - Κάλεσμα της συνέλευσης

Σάββατο 9/2, 11πμ, μετρό Δάφνη: συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Επίσης καλούν: Ανοιχτή συνέλευση για τη διεκδίκηση του ΑσυρμάτουΑυτοδιαχειριζόμενο ωδείο, Συνάντηση Αγώνα, Ελευθεριακό στέκι "Πικροδάφνη"-Ναμούς-σύντροφοι συντρόφισσες από Δάφνη,Ηλιούπολη,Άλιμο.


Το κείμενο της ΑΣΚ Μπραχαμίου σε μορφή pdf









ΟΤΑΝ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΑΝΟΜΙΑ

Σε καιρούς βίαιης εξαθλίωσης της κοινωνίας, όπου οι πολίτες καλούνται ολοένα να γεμίζουν ένα πηγάδι χωρίς πάτο, το κράτος θωρακίζεται υλοποιώντας πολιτικές «εκτάκτου ανάγκης», προκειμένου να καταπνίξει κάθε αντίσταση, κάθε προσπάθεια για ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό που μας ετοιμάζουν. Εφαρμόζοντας στην πράξη τη «πολιτική» της Χρυσής Αυγής και με δεκανίκια της τα ΜΜΕ, στοχοποιεί και επιχειρεί να δαιμονοποιήσει τις διαδικασίες και τις δομές, που προάγουν την ανυπακοή στην καταστολή και στην λεηλασία της ζωής, ξεκινώντας από τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Οι καταλήψεις είναι ανοιχτοί κοινωνικοί χώροι που προάγουν την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αυτoοργάνωση. Είναι «όπλο» στα χέρια των καταπιεσμένων και όσων αντιστέκονται. Αυτός είναι ο λόγος της υστερικών διαστάσεων επίθεσης που δέχονται.
Στη Βίλα Αμαλίας και τη κατάληψη Σκαραμαγκά, αλλά και τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και σε κάθε άλλο αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα, μέσα από την σωτηρία και την αξιοποίηση κτιρίων εγκαταλελειμμένων, που αλλιώς θα ρήμαζαν και θα κατέρρεαν, δημιουργήθηκαν δράσεις κοινωνικές και πολιτιστικές, με σύνδεση με τις γειτονιές και τους κατοίκους τους, με όρους λειτουργίας που δεν προτάσσουν το οικονομικό κέρδος. Δράσεις ανοιχτές σε όλους ντόπιους και μετανάστες, που αποτέλεσαν και αποτελούν εστίες αναχωμάτων στην εξάπλωση της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Χώροι που λειτουργούν θεατρικές ομάδες, καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, μουσικές συναυλίες, βιβλιοθήκες, ιατρείο για όλους, συλλογικές κουζίνες, δραστηριότητες με την παράκαμψη μεσαζόντων, παραπλανητικά παρουσιάζονται στα δελτία ειδήσεων των καθεστωτικών καναλιών, ως εστίες «ανομίας».
Οι μέρες της αφθονίας ήταν μετρημένες
Σε μια περίοδο που το κράτος εξευτελίζει κάθε έννοια νομιμότητας, κουρελιάζει κάθε κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα, είναι γελοίο να επικαλούνται τη νομιμότητα. Οι τρομονόμοι, ο κουκουλονόμος, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, η λεηλασία του περιβάλλοντος, οι αθρόες απολύσεις, αποδεικνύουν πόσο υποκριτική είναι αυτή η νομιμότητα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η επιστράτευση των απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ, ο εξευτελισμός του Συντάγματος, τα δικτατορικά διαγγέλματα του Σαμαρά, οι συλλήψεις διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στην πρόσφατη συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εργασίας. Επικαλούνται τη νομιμότητα ακριβώς τη στιγμή που τη συρρικνώνουν σε βάρος των «από κάτω».
Αυτό που τους ενοχλεί και τους φοβίζει είναι πως σε κάθε αυτoδιαχειριζόμενο εγχείρημα αναπτύσσονται τρόποι σκέψης και δράσης ενάντια στις κανιβαλιστικές πολιτικές που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. Πως η αλληλεγγύη οργανώνεται από τους καταπιεσμένους για τους καταπιεσμένους, χωρίς τη διαμεσολάβηση καμιάς εξουσίας.
Αυτό που τους ενοχλεί και τους τρομάζει είναι πως όλα τα παραπάνω διαχέονται στις γειτονιές και μεταφέρονται στη κοινωνία ως αντίδραση στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης. Πως αποτελούν παράδειγμα για την αναζήτηση νέων μορφών οργάνωσης της κοινωνίας, μακριά από την ιδιώτευση, την απάθεια, την εμπορευματοποίηση.
Μέρος αυτού του αυτοδιαχειριζόμενου, αυτοοργανωμένου ακηδεμόνευτου κόσμου στην περιοχή μας είναι και η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου, η Ανοιχτή Συνέλευση για την διεκδίκηση του Ασυρμάτου, το Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο.
Σαν Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου λειτουργούμε και συνδιαμορφώνουμε τις δράσεις και την αντίστασή μας από το 2008 στη γειτονιά. Προσπαθώντας να μετατρέψουμε τον θυμό και την απελπισία που νοιώθει καθένας και καθεμία μόνη της, σε έμπρακτη και συλλογική αντίσταση, επιλέγουμε 2 αντιδράσεις:
  • Να υπερασπιστούμε και να επαναδιεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε (άλλωστε εμείς είμαστε που τόσα χρόνια με τη δουλειά μας, επιτρέψαμε να χτιστούν όλα αυτά).
  • Να διερευνήσουμε τρόπους ώστε πρακτικά και άμεσα να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας από κοινού, μέσα από δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
Η Συνέλευσή μας στα 4 χρόνια που λειτουργεί, έχει παρέμβει αποφασιστικά και αποτελεσματικά στη στήριξη σε αγώνες των εργαζομένων, σε συμμετοχή στις γενικές απεργίες και κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική καταστολή, τις απολύσεις, την ανεργία, τον εκφασισμό και τον ρατσισμό. Έχουν γίνει παρεμβάσεις στη ΔΕΗ για τα χαράτσια, τις διακοπές ρεύματος, δράσεις ενάντια στον εκβιασμό των εισπρακτικών εταιρειών και των σύγχρονων μαυραγοριτών τα ενεχυροδανειστήρια. Συμμετοχή στον αγώνα για την διεκδίκηση του πάρκου του Ασυρμάτου και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Προτάσσοντας το συλλογικό συμφέρον απέναντι στον ατομικισμό και την απομόνωση, μακριά από την εμπορευματική μιζέρια επιλέγουμε να προσφέρουμε πίσω στην κοινότητα των συνανθρώπων μας, ένα μέρος από τις ικανότητες και τον χρόνο του ο καθένας.
Έτσι, ήδη λειτουργούμε: Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Δημιουργικό εργαστήρι για μικρά παιδιά Κοινωνικό φαρμακείο Προμηθευτικό συνεταιρισμό απ’ ευθείας από παραγωγούς.
Σαν Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου δηλώνουμε, ότι η υπεράσπιση του κάθε αυτοοργανωμένου και αυτοδιαχειριζόμενου χώρου, η υπεράσπιση του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στον αφανισμό της φύσης στο βωμό της ανάπτυξης, η υπεράσπιση των κινητοποιήσεων σε εργασιακούς και κοινωνικούς αγώνες, είναι υπεράσπιση μιας ελεύθερης κοινωνίας και αντίσταση στην εξαθλίωση της ζωής και στον αυταρχισμό.
Οι καταλήψεις, δεν είναι ούτε νόμιμες, ούτε παράνομες, είναι δίκαιες
Ποτέ δεν θα καταστείλουν αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν
Δύναμή μας η συλλογική δράση
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/02/2013 στις 11.00 πμ & ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου
Κάθε Τετάρτη 18.00, στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη στο δημαρχείο Μπραχαμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: