28/6/16

Τετάρτη 29/6, 19:00 συνέλευση-συζήτηση στην πλατεία Μουργκάνας

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη ντόπιων και ξένων
Εδώ και αρκετούς μήνες, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν να ξεφύγουν από την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση που τους έχει επιβληθεί, από τα καπιταλιστικά κράτη της δύσης. Τα κράτη και υπερεθνικές οικονομικές και πολιτικές ελίτ, έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό χάους στις χώρες της μέσης ανατολής, με εκατομμύρια νεκρούς, ισοπεδώνοντας χωριά και πόλεις και δημιουργώντας αφόρητες συνθήκες διαβιώσεις για τους ντόπιους πληθυσμούς.
Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες δολοφονούνται σε πολύνεκρα ναυάγια στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο. Το Ελληνικό Κράτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητάει λεφτά για να παίξει τον ρόλο του χωροφύλακα και προσπαθεί να αποτρέψει την είσοδο των εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων. Έτσι τους υποδέχεται με καταστολή, χτίζοντας φράκτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάνοντας βίαιες απελάσεις, ενισχύοντας με την βοήθεια των Ευρωπαϊκών κρατών τις αρμοδιότητες των στρατιωτικών σωμάτων της Frontex και του ΝΑΤΟ, στέλνοντας τους το μήνυμα πως το πέρασμα στην Ευρώπη θα γίνει αδύνατο. Έτσι πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες που καταφέρνουν και περνάνε τα σύνορα είτε φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε μένουν κυριολεκτικά στον δρόμο χωρίς τα βασικά είδη διαβίωσης. Παράλληλα τα ΜΜΕ γέμισαν με ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είτε καλλιεργώντας τον ρατσισμό και την ξενοφοβία είτε προωθώντας την φιλανθρωπία και τις ΜΚΟ ως την μόνη υγιή αντίδραση.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με τους διεθνείς μηχανισμούς εξουσίας συνεχίζει την εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση του ντόπιου πληθυσμού. Ως τοπικός εκπρόσωπος και διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου, προχωράει στην καταλήστευση και την υπέρ φορολόγηση των εργαζομένων και των ανέργων. Διαγράφει αντί για το χρέος και τα μνημόνια κάθε ελπίδα για αξιοπρεπή και ελεύθερη ζωή.
Απέναντι σε όλα αυτά ο κόσμος του αγώνα αντιστέκεται και αντιτάσσει την έμπρακτη αλληλεγγύη. Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου από την έναρξή της, εδώ και 7 και κάτι χρόνια, ανέπτυξε το λόγο και τη δράση της λειτουργώντας συλλογικά. Όλα αυτά τα χρόνια βρισκόμαστε ισότιμα και πρόσωπο με πρόσωπο με τους γείτονές μας σε κοινές ανοικτές διαδικασίες. Δεν αφήνουμε τις υποθέσεις μας στα χέρια τρίτων παρά βασιζόμαστε στα δικά μας. Οραματιζόμαστε μια κοινότητα αγώνα που αποτελεί ένα συνεχές πείραμα που βλέπει την ενασχόληση με τα κοινά, δηλαδή την πολιτική με μια άλλη οπτική.
Κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με την υπεράσπιση του πάρκου του Ασυρμάτου, έχουμε εναντιωθεί στα χαράτσια της ΔΕΗ και στα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων. Έχουμε υπερασπιστεί εργατικούς αγώνες και έχουμε σταθεί αλληλέγγυοι σε αγωνιζόμενους ανθρώπους που υφίστανται καταστολή και ρατσισμό. Παράλληλα με τις κινήσεις αντίστασης που κάνουμε προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και δομές αλληλεγγύης που καλύπτουν τις ανάγκες μας. Δομές με τις οποίες προσφέρουμε ο ένας στον άλλο, που ανήκουν σε όλους μας και άρα σε κανένα, βασισμένες στην αρχή της ελεύθερης προσφοράς. Απέναντι στο καθεστώς που χρησιμοποιεί την εξαθλίωση και το φόβο για να μας μετατρέψει σε δούλους αντιτάσσουμε τη δημιουργικότητα, την αξιοπρέπεια, την πρωτοβουλία της άμεσης εμπλοκής στα κοινά, αξιοποιώντας τις ικανότητες και τις δεξιότητες μας, από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του για τον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του. Για το σεβασμό και την ανάδειξη του διαφορετικού, για την ισότητα και τη δικαιοσύνη.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου έχει στηρίξει ενεργά και τον αγώνα των προσφύγων και των μεταναστών αλλά και τις κινήσεις ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών. Στάθηκε δίπλα στον αγώνα των Σύρων προσφύγων για άσυλο, τον Νοέμβριο του 2014, και φιλοξένησε γύρω στα 50 άτομα για αρκετούς μήνες. Από τότε υπήρξε η ανάγκη για τη δημιουργία μιας δομής φιλοξενίας που καλύπτει σταθερά τις στεγαστικές ανάγκες 20 περίπου ατόμων στην κατειλημμένη καφετέρια στο πάρκο του Ασυρμάτου.
Να αγωνιστούμε για να μην περάσει η κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να χτίσουμε σχέσεις και δομές που κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια.
Να απαιτήσουμε την κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις, όλων των βασικών αναγκών για στέγαση, τροφή και περίθαλψη όλων μας, ντόπιων και ξένων. Να στηρίξουμε τους αγώνες των αντιστεκόμενων προσφύγων, μεταναστών, εργαζόμενων, ανέργων.
Καλούμε κάθε κάτοικο της περιοχής να βρεθούμε και να συναποφασίσουμε για τη ζωή μας. 
Καλούμε σε συνέλευση-συζήτηση την Τετάρτη 29/6, 19:00
στην Πλατεία Μουργκάνας
 ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ
Συλλέγουμε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, κρέας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας χώρου
 (όχι ρούχα και παπούτσια γιατί υπάρχουν αρκετά) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: