28/6/16

ΟΧΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Οι συλλογικότητες που δραστηριοποιούμαστε εδώ και χρόνια στον Ασύρματο είμαστε αντίθετες στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδήλωσης με υποχρεωτικό αντίτιμο και ελεγχόμενη είσοδο. Κάθε χρόνο γίνονται στο πάρκο πολλές εκδηλώσεις. Σχολικές γιορτές, προβολές, παραστάσεις, γλέντια και συναυλίες που κάποιες φορές έχουν πολλές εκατοντάδες θεατές. Σε όλες όμως, η πρόσβαση είναι ελεύθερη στον καθένα χωρίς να είναι υποχρεωμένος/η να αγοράσει ή να καταναλώσει το οτιδήποτε. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που γίνονται σε δημόσιο χώρο.
Δεν μπορεί να ζητάει κανείς χρήματα για να επιτρέψει ή να διευκολύνει την παρακολούθηση μιας συναυλίας επειδή έτσι αυτομάτως αποκλείονται όσοι δεν έχουν την ευχέρεια να διαθέσουν το συγκεκριμένο ποσό. Πολύ περισσότερο στις μέρες μας που η φτωχοποίηση σαρώνει τα πάντα. Ούτε μπορεί να είναι δικαιολογία η κάλυψη του κόστους των συντελεστών και των μηχανημάτων. Δεν είμαστε αντίθετοι με τις συναυλίες που έχουν εισιτήριο. Απλώς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνονται σε άλλους χώρους, όχι σε πάρκα και πλατείες.
Πιστεύουμε ότι κάθε απόκλιση από τα παραπάνω θέτει σε αμφισβήτηση το χαρακτήρα του Ασυρμάτου ως δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο-πάρκο. Ιδιαίτερα μετά την παραχώρηση, πριν λίγες μέρες, από το υπουργείο Οικονομικών στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, των 33 στρεμμάτων στο εσωτερικό του πάρκου. Τη στιγμή δηλαδή που μετά από τέσσερις δεκαετίες διεκδικήσεων και σταδιακών παραχωρήσεων, το σύνολο των 70 στρεμμάτων του Ασυρμάτου έχει περάσει στο Δήμο και (θεωρητικά τουλάχιστον) ξεκινάει η περίοδος της ανάπλασης του πάρκου. 

Αυτοδιαχειριζόμενο Ωδείο
Ανοιχτή Συνέλευση για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου



Δεν υπάρχουν σχόλια: