15/12/08

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και η κατάληψη του δημαρχείου Αγ.Δημητρίου φυσικά συνεχίζεται!

Θέλουμε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και προβοκατόρικη στάση του δημοτικού συμβουλίου, των δημοτικών αρχών και ορισμένων υπαλλήλων.

Παρά το ότι η κατάληψη επιθυμεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών αναγκών, όπως οι κάρτες παραμονής των μεταναστών και η μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων, και για τούτο ήρθε σε συννενόηση με το σωματείο των υπαλλήλων δήμου και αποφασίστηκαν τα σχετικά για να ξεκινήσει η προσπάθεια, η οργανωμένη τρομοκρατία του δήμου δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και προσπαθεί να εμποδίσει κάθε τέτοια πρωτοβουλία.

Και ενώ το πρωί κάποιοι από τους αρμόδιους υπαλλήλους θέλησαν να εισέλθουν στο απελευθερωμένο δημαρχείο έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, μετά από εντολή του δημάρχου αναδιπλώθηκαν. Ενώ τους κάνουμε συνεχόμενες εκκλήσεις, τώρα μας λένε ότι φοβούνται, ενώ από το πρωί έχουν μπει αρκετοί συνάδελφοι τους για να εξυπηρετηθούν. Οι εκατοντάδες των πολιτών κάθε ηλικίας (από παιδάκια με τους γονείς τους μέχρι συνταξιούχοι) που μπαίνουν καθημερινά μέσα στο δημαρχείο, είτε για να ενημερωθούν, είτε για να συμμετέχουν στην λαϊκή συνέλευση και στην κατάληψη γιατί δεν φοβούνται;

Δείχνουν για μία ακόμη φορά ότι αντί να ασχολούνται με τις υποθέσεις του κόσμου που υποτίθεται ότι εκλέχθηκαν για να εξηπυρετούν καλύτερα, παίζουν πολιτικά παιχνίδια και αποτελούν το τοπικό χέρι των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους.

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή -και ενώ όλοι οι υπάλληλοι βρίσκονται στο πεζοδρόμιο απέναντι από το δημαρχείο- αρνούνται να εξυπηρετήσουν μία έγκυο μετανάστρια που χρειάζεται επειγόντως τα έγγραφα για να προχωρήσει η έκδοση της άδειας παραμονής της.


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

1 σχόλιο:

Jimmy K. είπε...

Συγχαρητήρια , είμαστε μαζίσας . Είμαι κατοικος Δάφνης και μέλος της δημοτικής κίνησης Μ.ΑΡΙ.ΔΑ ( ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΑΦΝΗ ) . Αύριο διοργανώνουμε και εμείς μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικό μας Δημαρχείο , πάνω από την πλατεία Καλογήρων ,στις 19.30 . Αν έχω το πλήρες κείμενο , θα σας το στείλω .
Δημήτρης