αλληλεγγΥη σε Ολους και Ολες που Εχουν συλληφθεΙ και διΩκονται
για τη συμμετοχΗ τους στη λαϊκΗ εξΕγερση
Τα γεγονότα που έχουν συντελεστεί ως τώρα τόσο εντός όσο και εκτός της ελληνικής επικράτειας, έπειτα από τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι είμαστε εν καιρώ λαϊκής εξέγερσης. Ολοένα και διευρυνόμενα κομμάτια της κοινωνίας (μαθητές, φοιτητές, εργάτες, άνεργοι, μετανάστες, κρατούμενοι, φτωχοί, …) αποφασίζουν να βγουν στους δρόμους και να μετουσιώσουν την οργή τους για ό,τι τους καταπιέζει σε κάθε έκφανση της ζωής τους σε δράση (δυναμικές κινητοποιήσεις κατά τις οποίες λαμβάνουν χώρα μαζικές συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, καταλήψεις δημόσιων κτηρίων, ανοιχτές συνελεύσεις, δράσεις αντιπληροφόρησης,…).
Στα πλαίσια της εξέγερσης αυτής, από το πρωινό της Πέμπτης 11/12 έχει καταληφθεί και το δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να αποτελέσει ένα έδαφος αντιπληροφόρησης, συνεύρεσης και αυτοοργάνωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, συνδιαμόρφωσης και υλοποίησης δράσης. Κύριο συστατικό της κατάληψης αυτής αποτελεί η καθημερινή διεξαγωγή της ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης με συμμετοχή μέχρι και 300 ανθρώπων, μία διαδικασία που λειτουργεί ανταγωνιστικά στη λογική της ανάθεσης τόσο της διαχείρισης των ζητημάτων μας όσο και των ίδιων των αγώνων στους κάθε είδους αντιπροσώπους «μας», εκλεγμένους και μη. Μια διαδικασία που τείνει να ριζώσει βαθιά στη συνείδηση των συμμετεχόντων για το ρόλο τους ως πολιτικά όντα.
Δίχως αμφιβολία, αυτή η λαϊκή εξέγερση στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στην ίδια τη δομή του σημερινού καθεστώτος. Οπότε είναι επόμενο τα υποκείμενα αυτής να γνωρίσουν την κατασταλτική μανία των υπερασπιστών του συστήματος (του κράτους, των επιχειρηματιών, των βολεμένων,…). Ήδη έχουν καταγραφεί γύρω στις 200 συλλήψεις σε όλη τη χώρα (συνοδευόμενες σε πολλές περιπτώσεις από βίαιες προσαγωγές και κατασκευασμένα τεκμήρια ενοχής). Κάποιες από τις κατηγορίες, τόσο για πλημμελήματα όσο και για κακουργήματα, είναι οι ακόλουθες: αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένων, χρήση και κατοχή εργαλείων και εκρηκτικών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένες φθορές, σύσταση συμμορίας. Σε κάποιες περιπτώσεις το κράτος φτάνει μέχρι και στο σημείο να διώκει ανήλικους με τον αντιτρομοκρατικό νόμο (Λάρισα). Ωστόσο, για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι όλες αυτές οι διώξεις είναι πολιτικές. Και βέβαια το «καθόλου» ληστρικό κράτος (από κοινού με τους «καθόλου» κερδοσκόπους επιχειρηματίες) έχει το θράσος να διώκει και όσους επέλεξαν να πραγματοποιήσουν το λεγόμενο «πλιάτσικο».
Συμμετέχοντας λοιπόν στη λαϊκή εξέγερση αυτή και μέσα και έξω από το απελευθερωμένο πλέον δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου, εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους αιχμάλωτους και διωκόμενους του κοινωνικού αυτού αγώνα. Ο αγώνας για την απελευθέρωσή τους και την παύση κάθε δίωξης είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την ίδια την εξέγερση και πρέπει να αποτελεί κύριο πρόταγμά της.
Λίγες γραμμές παραπάνω, έγινε αναφορά στους υπερασπιστές τους συστήματος. Μοιραία σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται και τα κομμάτια αυτά της κοινωνίας τα οποία, ενώ αντικειμενικά βρίσκονται από την πλευρά των καταπιεσμένων, είτε με την εναντίωσή τους στον αγώνα , είτε με τη σιωπή τους (αποτέλεσμα τόσο της πλύσης εγκεφάλου από τα μέσα μαζικής εξημέρωσης, όσο και της προωθούμενης τάσης παραίτησης από συλλογικές διεκδικήσεις και επιδίωξης ατομικών λύσεων), καταλήγουν να παίζουν το παιχνίδι των καταπιεστών τους. Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι η πηγή των προβλημάτων μας και ότι όλοι οι «από κάτω» είμαστε ήδη στο στόχαστρο του συστήματος και επομένως ότι είναι προς το συμφέρον μας να πλαισιώσουμε την εξέγερση αυτή.
ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
στο απελευθερωμένο δημαρχείο Αγ. Δημητρίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου