23/11/12

Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων για διαθεσιμότητες και απολύσεις

Ο αγώνας των υπαλλήλων στους δήμους είναι ένα από τα πολλά μέτωπα ενάντια στην καταλήστευση των ζωών μας. Για εμάς οι υπηρεσίες των δήμων ΔΕΝ μπορούν να μετριούνται με όρους κέρδους. Πίσω από την "εξυγίανση" των οικονομικών των δήμων κρύβεται η προσπάθεια κράτους και ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα και να κερδοσκοπήσουν πάνω στις ανάγκες μας. Θεωρούμε τουλάχιστον εμπαιγμό η ίδια πολιτική τάξη που τόσα χρόνια με τις αποφάσεις της διασπάθισε το όποιο δημόσιο χρήμα, να εμφανίζεται τώρα ως σωτήρας και φορέας της ηθικής. Τα λαμόγια ανάμεσα σε βουλευτές, γενικούς γραμματείς, δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους και επιχειρηματίες δεν πρόκειται να ενοχληθούν από απολύσεις και διαθεσιμότητες, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής συνεχίζει να επιβαρύνει τα γνωστά υποζύγια και αφήνει στο απυρόβλητο όσους είναι μέσα σε λίστες Λαγκάρντ.

Οι διαθεσιμότητες/απολύσεις και η απαγόρευση προσλήψεων στους δήμους θα σημάνουν άμεσα το κλείσιμο παιδικών σταθμών, ωδείων και άλλων προνοιακών υπηρεσιών, την επιβάρυνση των οικογενειών με έξοδα καθαρισμού σχολείων κοκ. Ας αναζητήσουν το φταίξιμο για τα όποια χρέη των δήμων στις πρακτικές των ίδιων των δημοτικών αρχόντων διαχρονικά, που για παράδειγμα νοικιάζουν σε "επιχειρηματίες" και μετά τους κάνουν πλάτες ώστε να μην πληρώνουν τα νοίκια στα δημοτικά αναψυκτήρια (βλέπε Ασύρματο, πλατεία Παναγούλη, ...). Στεκόμαστε δίπλα στο σωματείο και αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια να καταργηθεί κάθε κοινωνική παροχή.

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του σωματείου υπαλλήλων του δήμου Αγίου Δημητρίου σε σχέση με το θέμα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 19/11/2012
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου έσπευσε από τους πρώτους να υλοποιήσει τις
αποφάσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικας που θέλουν να
οδηγήσουν σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2012 έστειλε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των υπαλλήλων του Δήμου, έχοντας παραπλανήσει και αποπροσανατολίσει σκόπιμα τους εργαζόμενους με ανακοινώσεις για δήθεν στήριξη στον αγώνα τους, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους και κλείσιμο του Δήμου. Το ψέμα έχει όμως κοντά πόδια. Η κ. Δήμαρχος αποκαλύφθηκε, όπως και ο πραγματικός σκοπός που υπηρετεί. Να εμφανίζεται αρεστή στους δυνάστες,  ξένους και εγχώριους, του ελληνικού λαού, βοηθώντας να σταλούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι και υπονομεύοντας το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς για την κ. Δήμαρχο, οι δημότες και οι εργαζόμενοι και άποψη και κρίση έχουν. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δηλώνουμε ότι είναι πλέον ανεπιθύμητη σε κάθε κινητοποίηση μας. Την καλούμε να αποφασίσει έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τοποθετηθεί στο θέμα της διαθεσιμότητας-απολύσεων. Την προκαλούμε να δεσμευθεί, αφού ισχυρίζεται πώς έστειλε τα στοιχεία γιατί ο Δήμος δεν έχει κανένα εργαζόμενο για διαθεσιμότητα πώς, αν υπάρξει έστω και μία απόλυση στο Δήμο Αγίου Δημητρίου να υποβάλει την παραίτηση της μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ήδη έχουν αποφασίσει δεκάδες Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Την καλούμε επίσης να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση θεματικού Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν αναλυτικά τα μέτρα του Μνημονίου-3 και οι συνέπειες της εφαρμογής τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κ. Δήμαρχος είναι υπόλογη τόσο για την αποστολή των στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και για την προσπάθεια απαξίωσης του έργου και του ρόλου των εργαζομένων. Πρόσφατα, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στην ΜΚΟ ΑΘΗΝΑ, αποκάλεσε τους υπαλλήλους του Δήμου Αγίου Δημητρίου «βολεμένους». Η κ. Δήμαρχος πρέπει να αποφασίσει με ποιους τελικά είναι. Με την τρικομματική συγκυβέρνηση και την τρόικα που θέλουν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους και να καταστρέψουν οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση παραδίδοντας την άνευ όρων στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ή με τους δημότες και τους εργαζόμενους που θέλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με δημόσιο και κοινωνικό πρόσωπο; Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και έχουμε ήδη αποφασίσει.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 
ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ Ή ΜΕ ΕΜΑΣ Ή ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ   ΜΑΓΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: