9/11/12

Οι καταλήψεις δημοτικών χώρων από τους εργαζόμενους του δήμου συνεχίζονται

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου Αγίου Δημητρίου ενάντια στο μνημόνιο 3 συνεχίζονται με καταλήψεις δημοτικών κτιρίων. Σήμερα Παρασκευή 9/11 στις 20:00, στο κατειλημένο δημαρχείο, έχουν προβολή της ταινίας "catastroika".  Την Κυριακή 11/11 στις 12:00 διοργανώνουν λαϊκό γλέντι, ενώ μετά θα μεταβούν στο κέντρο της Αθήνας για τη συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Το σωματείο των εργαζομένων έχει κάνει εδώ και καιρό συνειδητό άνοιγμα προς άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια της τοπικής κοινωνίας. Έχει επιλέξει να ξεφύγει από τα στενά συντεχνιακά πλαίσια λειτουργίας και ήδη έχουν υπάρξει περιπτώσεις συνεργασίας μας σε ζητήματα τοπικά και όχι μόνο. Το πιο πρόσφατο και συνάμα ενδεικτικό παράδειγμα είναι η οργάνωση ανοιχτής συνέλευσης στο κατειλημένο δημαρχείο τη Δευτέρα, σε μία προσπάθεια αυτό να αποτελέσει κέντρο αγώνα για όλους τους κατοίκους της περιοχής κατά τη διάρκεια της απεργίας. Και τις 2 μέρες της γενικής απεργίας βρεθήκαμε στις προσυγκεντρώσεις μας με τους εργαζόμενους του δήμου.

Όπως και με την περίπτωση των κινητοποιήσεων του Σωματείου Εργαζομένων σε Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) σε φροντιστήρια της περιοχής θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η σύνδεση τοπικών και εργατικών συλλογικοτήτων. Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι τα προβλήματα και οι επιθέσεις στα δικαιώματά μας είναι κοινά ανεξαρτήτως κλάδου ή περιοχής. Και ότι κοινοί και συντονισμένοι πρέπει να είναι οι αγώνες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: