16/12/14

Ανοικτό κάλεσμα σε συζήτηση για τον αγώνα των Σύρων, Τετάρτη 19:00 στο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου

Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου καλούμε την Τετάρτη 17/12/2014 στις 7μμ σε ανοικτή συζήτηση στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 55) για το συνεχιζόμενο αγώνα των Σύρων προσφύγων. Στόχος της συζήτησης είναι να αλληλοενημερωθούμε για τις εξελίξεις, να βοηθήσουμε την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής μας σε αυτόν, να συζητήσουμε προοπτικές και προβληματισμούς και να θέσουμε στόχους. Απευθύνεται σε συλλογικότητες και άτομα του ανταγωνιστικού κινήματος των από τα κάτω.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας των Σύρων προσφύγων αναδεικνύει τουλάχιστον δύο θέματα αιχμής. Το ένα είναι η αντιμετώπιση μεταναστών και προσφύγων από τους θεσμούς των κράτους και της αυτοδιοίκησης στα πλαίσια της Ευρώπης φρούριο, είτε αυτό αφορά πρόσφυγες πολέμου όπως οι Σύροι ή τους μετανάστες που στοιβάζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας. Το άλλο θέμα είναι η κάλυψη βασικών αναγκών μας στα πλαίσια της συνολικής επίθεσης του κόσμου των αφεντικών στους από τα κάτω, είτε αυτό αφορά τους αγώνες μας ενάντια στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, στα χαράτσια και στην κατάργηση προνοιακών δομών ή στην κάλυψη των αναγκών σε σίτιση/στέγαση/
ιατροφαρμακευτικά των μεταναστών και των προσφύγων.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα συγκεκριμένο συλλογικό υποκείμενο, τους Σύρους πρόσφυγες πολέμου, που έχει αποφασίσει να αγωνιστεί. Σας καλούμε να δούμε πώς μπορούμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον αγώνα, τόσο στα ειδικά πρακτικά ζητήματα που θέτει, όσο και στα ευρύτερα πολιτικά που κάθε ένας/μία θα θελήσει να προτάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: