13/12/14

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις με τους Σύριους πρόσφυγες:
 

 Οι Σύροι πρόσφυγες (μέσω αντιπροσώπων) στις σημερινές (Παρασκευή) τους συναντήσεις, με τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Συρίγο και τον Δήμαρχο Αθήνας κ. Καμίνη συμφωνήσαν στη ταχύρρυθμη (fast track) διαδικασία ασύλου και ταξιδιωτικά έγγραφα για τους 603 πρόσφυγες του συντάγματος και την στέγαση όλων με προτεραιότητα των ευάλωτων ομάδων,( οικογένειες με μικρά παιδιά και άτομα με προβλήματα υγείας, τραυματισμένοι και άλλοι). Σήμερα μεταφέρθηκαν σε ξενώνες του δήμου 50 άτομα, ( από οικογένειες ).
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα:
Ο κ. Συρίγος (ΥΠΕΣ) συμφώνησε και υποσχέθηκε α) ότι θα δώσει σε όλους τους Σύρους πρόσφυγες με ταχύρρυθμη διαδικασία άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα β) ότι θα στεγάσει όλες τις οικογένειες, και
Ο κ. Καμίνης συμφώνησε και υποσχέθηκε α) ότι θα στέγασει άμεσα συνολικά 22 οικογένειες και β) ότι θα καλέσει ευρεία σκέψη δήμαρχων της Αττικής μαζί με την Περιφέρεια Αττικής ώστε να βρεθεί λύση για την στέγαση των υπολοίπων προσφύγων.

Οι πρόσφυγες - αναμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά - παραμένουν στο Σύνταγμα μέχρι την τελική δικαίωσή τους, ενώ και οικογένειες που στεγάστηκαν σήμερα θα επιστρέψουν στον χώρο της κινητοποίησης αύριο το πρωί.
Οι πρόσφυγες διεκδικούν στέγαση και σίτιση για ΟΛΟΥΣ, καθώς και επίσπευση των αιτημάτων ασύλου και της απόδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 2.30 ΜΜ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ:
- ΑΣΥΛΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑ
- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες



Δεν υπάρχουν σχόλια: