15/1/12

Από τη συνέλευσης της Τετάρτης 11/1

Την Τετάρτη 11/1 είχαμε την τακτική συνέλευσή μας.

Ξεκινήσαμε με το ζήτημα της ΔΕΗ και των χαρατσιών. Έχουμε μαζέψει νέες δηλώσεις άρνησης πληρωμής και αποφασίσαμε να πάμε στη ΔΕΗ Μπραχαμίου την Παρασκευή 20/1 στις 10:00. Θα ενημερώσουμε για αυτό γειτονικές συνελεύσεις κατοίκων.

Κανονίσαμε ραντεβού για μοιράσματα του κειμένου της συνέλευσης:
- Παρασκευή 13/1 στη λαϊκή Ασυρμάτου (έγινε, πρέπει να μοιράσαμε γύρω στα 500 κείμενα)
- Δευτέρα 16/1 11:00 στην πλατεία Βελουχιώτη. Θα μοιράσουμε στην Αγίου Δημητρίου
- Τρίτη (και ενδεχομένως Πέμπτη) απόγευμα θα βγει ντουντούκα, ώστε να προπαγανδίσουμε την παρέμβαση της Παρασκευής.

Κατόπιν κουβεντιάσαμε το ζήτημα της συνάντησης των τοπικών συνελεύσεων στην Πάντειο, μετά από κάλεσμα της συνέλευσης Πετραλώνων. Διαβάσαμε το κείμενο που θα έχουμε, το οποίο στο 1ο μέρος παρουσιάζει την ιστορία της συνέλευσής μας από το 2008 και στο 2ο κάνει αναφορά σε θέματα που μας αφορούν και ενδεχομένως να καταπιαστούμε στο μέλλον.

Τέλος, και για το μεγαλύτερο κομμάτι της συνέλευσης, συζητήσαμε πάνω στο θέμα των αναψυκτηρίων (και άλλων δημόσιων χώρων) που εγκαταλείπονται από τους ιδιώτες και ανήκουν στο δήμο (όπως η καφετέρια στο πάρκο Ασυρμάτου). Ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στο πώς θα μπορούσαν να αποτελέσουν εδάφη για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και δημιουργία υποδομών. Υποδομών που θα ανήκουν σε τοπικές συνελεύσεις και κοινότητες αγώνα, δηλαδή σε όλους, και θα γίνεται η χρήση τους ελεύθερα από όλους. Η κουβέντα επεκτάθηκε στο ζήτημα του πώς θα μπορούσε να οργανωθεί η οικονομία διαφορετικά πάνω στη βάση της αλληλεγγύης, της κοινής ιδιοκτησίας, της μη-εκμετάλλευσης. Τα παραπάνω αποτελούν πεδίο συζήτησης και δράσης της συνέλευσης μας. Αποφασίσαμε το θέμα αυτό να είναι το βασικό μας στις επόμενες 2 συνελεύσεις, ώστε να δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε κοινές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: