15/6/12

Συλλογή τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη του κέντρου υποδοχής προσφύγων Λαυρίου

Υπάρχει άμεση ανάγκη για τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για το κέντρο υποδοχής προσφύγων Λαυρίου. Στην τελευταία μας συνέλευση συγκεντρώσαμε κάποια πράγματα, ενώ θα μεταφέρουμε αντικείμενα από το χαριστικό παζάρι.

Το Σάββατο 16/6, στις 10:30, θα συγκεντρωθούμε στην πλατεία Παναγούλη ώστε να τα πάμε στο Λαύριο.

Για το ιστορικό αντιγράφουμε από σχετικές ενημερώσεις που μας έγιναν από τις λαϊκές συνελεύσεις Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου και από την πρωτοβουλία κατοίκων Βριλησίων

"...
Σήμερα ζουν εκεί περίπου 267 Κούρδοι και Αφγανοί πρόσφυγες ενήλικες και 87 παιδιά σε άθλιες συνθήκες. Από τις 21 Μαΐου 2012 έχει κοπεί η χρηματοδότηση του Ερυθρού Σταυρού, με την ευθύνη του οποίου λειτουργεί το κέντρο, με αποτέλεσμα να παραμένουν εδώ και 6 μήνες απλήρω­τοι οι εργαζόμενοι σε αυτό και να υπάρχει τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Δεν υπάρχουν τρόφιμα στο Κέντρο και δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για την επιβίωση των προσφύγων και ιδιαίτε­ρα για την επιβίωση των πολλών μικρών παιδιών και βρεφών που ζουν εδώ με τις οικογένειές τους. Κάθε λειτουργία του Κέντρου έχει ανασταλεί καθώς δεν υπάρχουν υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας, ιατρικής φροντίδας. Τις τελευταίες 10 μέρες τρέφονται αποκλειστικά με τσάι και λίγο ψωμί.

Υπάρχει ανάγκη για: 

Γάλατα, Παιδικές κρέμες, Μακαρόνια, Αλεύρι, Αυγά, Αλάτι, Ρύζι, Όσπρια, Λάδι και γενικά συσκευασμένα τρόφιμα,
Σαπούνια, Απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, χαρτιά υγείας, ξυραφάκια, σερβιέτες, πάνες για μωρά, κλπ. είδη καθαριότητας
"
Εμείς θα συνεχίσουμε τη συλλογή ειδών στις συνελεύσεις μας κάθε Τετάρτη στην πλατεία Βελουχιώτη, 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: