27/11/12

[Κυριακή 2/11, 11πμ, 1ο γυμνάσιο (στρογγυλό), οδός Παπάγου]: ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την Κυριακή 2/12 στις 11 πμ στο 1ο γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου (στρογγυλό, οδός Παπάγου) σας καλούμε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας για για τα αυτοοργανωμένα μαθήματα αλληλεγγύης, που η συνέλευσή μας διοργανώνει. Θα ξεκινήσουν από Δευτέρα 3/12 τα απογεύματα και θα πραγματοποιούνται αρχικά στο στρογγυλό. Ακολουθεί το κείμενο και η αφίσα.




ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η κρίση του συστήματος είναι μια χρυσή ευκαιρία για την κατάργηση και καταστροφή όποιας θεσμικής κοινωνικής δομής παροχής και πρόνοιας (παιδεία, υγεία κλπ) έχει μείνει όρθια. Το δημόσιο σχολείο και η δωρεάν παιδεία έχουν ήδη δεχτεί τεράστιο πλήγμα και όχι τυχαία έχει παραμεληθεί και απαξιωθεί, αφήνοντας χώρο στην παραπαιδεία και την ιδιωτική εκπαίδευση να αντικαθιστά εκπαιδευτικές λειτουργίες στο όνομα της ''επιτυχίας'' στις εξετάσεις και της ποιότητας σπουδών, πράγμα που πολλές φορές δεν ισχύει. Έχει δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική αγορά σπουδών που θα είναι η μόνη επιλογή όταν δοθεί η χαριστική βολή στη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Όμως μεγάλη σημασία έχει όλο αυτό το έμψυχο υλικό της εκπαιδευτικής κοινότητας να μη θυσιαστεί και λεηλατηθεί στο βωμό του κέρδους και των κυρίαρχων πολιτικών σχεδιασμών.
Σε αναζήτηση οποιασδήποτε εργασίας για την επιβίωση, κάθε φιλοδοξία για μόρφωση θα θεωρείται άκυρη πολυτέλεια. Μόνο οι έχοντες και κατέχοντες θα έχουν τύχη στην κοινωνία που θέλουν να φτιάξουν. Τα παιδιά μας είναι τα μελλοντικά φτηνά εργατικά χέρια που χρειάζονται για να σωθούν και να διατηρήσουν κάποιοι τις θέσεις τους. Αυτό το μέλλον ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας;
Τον τελευταίο καιρό που πολλά ευάλωτα κοινωνικά στρώματα δοκιμάζονται και θυσιάζονται για να διασωθούν οι ''από πάνω'', εμείς επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οργανωνόμαστε σε κοινότητες αγώνα, χωρίς ιεραρχικές δομές προσπαθούμε να καλύψουμε μόνοι μας τις ανάγκες μας, χωρίς κηδεμονίες και αρχηγούς γιατί μπορούμε και χωρίς αυτούς και αντιστρέφουμε τους όρους του κοινωνικού αποκλεισμού για τους μη προνομιούχους. Δημιουργούμε κοινωνικές δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, ενισχυτικές της ζωής μας και καλούμε όλους όσους συμφωνούν με αυτές τις αρχές και δράσεις να συμμετέχουν στα εγχειρήματα αυτά.
Γι αυτό ξεκινάμε αυτοοργανωμένα μαθήματα αλληλεγγύης, ενισχυτικής διδασκαλίας και κύκλους αυτομόρφωσης όπως και δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, για όλους χωρίς φυλετικούς και εθνικούς διαχωρισμούς.
Τα μαθήματα θα παραδίδονται από καθηγητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων και είναι ενδεικτικά τα εξής: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αρχαία, Λατινικά, Έκθεση, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Αγγλικά, Η/Υ, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Αρμονία.
Καλούμε μαθητές, καθηγητές και γονείς σε μια πρώτη συνάντηση για να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και τις ανάγκες μας.
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 11πμ, στο 1ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου (στρογγυλό)
Έναρξη μαθημάτων 3 Δεκεμβρίου σε σχολεία της περιοχής μας

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάθε Τετάρτη 6 μμ στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη στο δημαρχείο Αγ. Δημητρίου όπου γίνεται η συνέλευσή μας.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου
http://katadimadim.blogspot.com

Το κείμενο και στα πακιστανικά
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: