15/4/13

Κάτω τα χέρια από το athens.indymedia και το ραδιοφωνικό σταθμό 98fm

Από το Σάββατο 13/4 εξελίσσεται επιχείρηση για τη διακοπή της λειτουργίας του athens.indymedia.org και του ραδιοσταθμού 98fm. Και τα 2 λειτουργούν σε υποδομές του ΕΜΠ. Το indymedia λειτουργεί προσωρινά στις διευθύνσεις: http://gutneffntqonah7l.onion.to/ και http://indymedia.squat.gr/

Και τα 2 μέσα αποτελούν σημαντικές υποδομές του κινήματος των "από τα κάτω" επιτρέποντας την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση και αντιπληροφόρηση του ανταγωνιστικού κινήματος. Η ίδια η λειτουργία τους μέσα στο Πολυτεχνείο συμφωνεί με την πάγια θέση μας ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους μας και όχι στις κρατικές και άλλες αρχές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια για την επαναλειτουργία τους. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση της ομάδας διαχείρισης του indymedia.


Από το μεσημέρι 11 Απρίλη, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος, αντικαθιστώντας επάξια τους μπάτσους και τους δικαστές και κατ’εντολή του υπουργού δημόσιας τάξης Δένδια, διέκοψε την παροχή internet για τα δύο αυτοοργανωμένα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης και έκφρασης. Πρόκειται για μια καταστολή και λογοκρισία που μόνο απολυταρχικά καθεστώτα έχουν μέχρι σήμερα καταφύγει (Συρία, Ιράν και Βόρεια Κορέα)
Όλοι όσοι διαχειριζόμαστε, δημοσιεύουμε ή χρησιμοποιούμε τα παραπάνω μέσα αλλά και όσοι αισθανόμαστε αλληλέγγυοι στο δικαίωμα στην αδιαμεσολάβητη  έκφραση ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να δράσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα.
 
Η συνέλευση αλληλεγγύης του Σαββάτου, καλεί την εβδομάδα 15 έως 21 Απρίλη σε πανελλαδικές και διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης για τα δύο εγχειρήματα αντιπληροφόρησης.
 
Aπαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμα να εκπέμπουμε ελεύθερα μέσα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το κοινωνικό άσυλο!
Στην πόλη της Αθήνας, για την Δευτέρα 15 Απρίλη καλείται συγκέντρωση-παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου στις 9.00 το πρωί.
Διαδώστε το μήνυμα, μεταφράστε, πράξτε!
http://indymedia.squat.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: