29/1/15

ANTIFA LEAGUE - 5H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, Α' ΟΜΙΛΟΣ Μπραχάμι, Πλατεία Παναγούλη

ANTIFA LEAGUE – 5H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Μπραχάμι, Πλατεία Παναγούλη
Το σημείο που διεξάγεται σήμερα η 5η αγωνιστική του Αntifa League δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η πλατεία Παναγούλη έγινε πλατεία εξαιτίας της μαχητικής δράσης των κατοίκων της περιοχής. Η ίδια μαχητική δράση συνεχίζει να υπερασπίζεται το ζωντανό και δημόσιο χαρακτήρα της. Προκλητική παραφωνία σε αυτή την ιστορία αποτελεί το εμπορικό μεγαθήριο που σφηνώθηκε άγαρμπα στη γειτονιά μας πριν 5 χρόνια. Ένα καπιταλιστικό σύμβολο που ήρθε υποσχόμενο ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Μύθοι που έχουν καταρρεύσει αφού όσες θέσεις κι αν άνοιξαν, πολύ περισσότερες χάνονται από το κλείσιμο των συνοικιακών καταστημάτων που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τέτοιου τύπου πολυκαταστήματα.
Πέρα όμως απ’ αυτό, με τη δημιουργία του mall χάθηκε και ένας εν δυνάμει χώρος πρασίνου στην περιοχή που τον έχει ανάγκη. Αντ’ αυτού, μια τεράστια μάζα από μπετό και ‘κυριλέ’ νεοπλουτίστικη αισθητική ασχημαίνει τη γειτονιά μας. Επίσης, το κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει γίνει εντονότερο στις γύρω περιοχές, κάνοντας ακόμη δυσκολότερη την καθημερινότητά μας.
Οι εργασιακές συνθήκες τώρα μέσα στο mall έτσι όπως διαμορφώνονται από τις πολυεθνικές αλυσίδες, οξύνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Ξεχειλωμένα ωράρια, εκβιασμοί υπό το φόβο της αυξανόμενης ανεργίας και συμβάσεις μερικής απασχόλησης συμβάλλουν καθοριστικά στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε καθημερινά. Σε όλα αυτά έχει προστεθεί και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, δήθεν για την τόνωση της αγοράς. Μόνη τους όμως επιδίωξη είναι η δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης, η αποβλάκωση και η ψευτοδιασκέδαση.
Από την άλλη μεριά βρισκόμαστε εμείς, που αντιστεκόμαστε καθημερινά στις γειτονιές. Εμείς δεν ψωνίζουμε τις Κυριακές. Κρατάμε ζωντανά τα πάρκα και τις πλατείες παίζοντας μπάλα, κάνοντας συναυλίες και δημιουργώντας αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα. Βρισκόμαστε με τους γείτονές μας και συζητάμε τα προβλήματα της καθημερινότητας μας, δρώντας οι ίδιοι για να τα λύσουμε.
Πρώτα όμως απ’ όλα, στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτούς που κλείνουν τα μάτια μπροστά στις διεκδικήσεις των μειονοτήτων, που ζητούν τα αυτονόητα απέναντι σ’ εκείνους που σκέφτονται και κινούνται ως καταναλωτές απέναντι σε όσους, εν τέλει, βάζουν πλάτη στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, δίνοντας έδαφος σε φασιστικές λογικές και πρακτικές. Σ’ αυτά τα πλαίσια στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Μπραχαμίου, η οποία τον τελευταίο καιρό φιλοξενεί αρκετούς από τους αγωνιζόμενους Σύριους πρόσφυγες στον κατειλημμένο χώρο που η ίδια λειτουργεί.
Επειδή, λοιπόν, κανένας σωτήρας - δεξιός ή αριστερός - δεν πρόκειται να μας προσφέρει τίποτα, τα διεκδικούμε όλα αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και με τους δικούς μας όρους. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη η μπάλα παίζεται αλλού.
Τα ραντεβού στις πλατείες εξακολουθούν να ισχύουν..
Γκέλα Ciao
01/02/15


Δεν υπάρχουν σχόλια: