3/2/16

Καταγγελία καθαριστριών στην Ο.ΣΥ

ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΣΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Από τις 26 Γενάρη οι καθαρίστριες στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού βρισκόμαστε σε απεργία.
Η εταιρεία καθαρισμού ΛΙΝΚ ΑΠ που έχει αναλάβει την εργολαβία καθαρισμού των λεωφορείων εδώ και πεντέμισι χρόνια δεν μας καταβάλει την μισθοδοσία μας έγκαιρα.
Ο μισθός μας δεν αντιστοιχεί στο ποσό που υπογράφουμε κάθε μήνα. Υπογράφουμε για 650 € και παίρνουμε 450 €.
Ποτέ δεν έχει καταβληθεί επίδομα αδείας και δώρο ενώ μας ανάγκαζε εκβιαστικά να υπογράφουμε ότι μας τα καταβάλει. Παρόλα αυτά για το δώρο του τελευταίου χρόνου αντισταθήκαμε και δεν υπογράψαμε.
Ποτέ δεν πήραμε την νόμιμη άδεια. Από τις μέρες που δικαιούμαστε περνάμε μόνο 15 μέρες το χρόνο.
Ποτέ δεν πλήρωσε επίδομα γάμου, αργίες, νυχτερινά.
Καθημερινά βιώνουμε τον εργασιακό μεσαίωνα.
Χωρίς υλικά, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό (παπούτσια εργασίας γάντια, υλικά καθαρισμού) που η εταιρία υποχρεούται να μας παρέχει. Η ΛΙΝΚ ΑΠ μας επέβαλε ακόμα να χρησιμοποιούμε την ίδια σακούλα σκουπιδιών επί ένα μήνα, την οποία πλέναμε κάθε βράδυ για να την ξανά χρησιμοποιήσουμε.
Εξαναγκαζόμαστε να δουλεύουμε με σπασμένα καρότσια να καθαρίζουμε από 15-30 λεωφορεία στην βάρδια η καθεμιά μας πολύ περισσότερο απ' αυτά που προβλέπει η σύμβαση μας.
Κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες ξεκινήσαμε τον αγώνα μας απαιτώντας οριστική λύση στα δίκαια αιτήματα μας.
Για έξι συνεχόμενα βράδια βρισκόμαστε στην πύλη του αμαξοστασίου του ελληνικού εμποδίζοντας την όποια σκέψη για απεργοσπαστικό μηχανισμό. Από την πρώτη μέρα βρήκαμε συμπαραστάτες στον αγώνα μας. Μέσα σ' αυτούς είναι και εργαζόμενοι των λεωφορείων που με απόφαση του Δ.Σ. του συνδικάτου τους, δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν καμιά απόλυση, κανέναν εκφοβισμό ζητώντας την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων.
Ζητάμε την στήριξή σας στον δίκαιο αγώνα μας γιατί όταν είμαστε πολλοί και ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.
Απαιτούμε να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος που συστηματικά παρανομεί και να μας προσλάβει απευθείας η ΟΣΥ (αστικά λεωφορεία) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Λύση που θα είναι για τον δημόσιο οργανισμό πιο συμφέρουσα από την εργολαβία. Δεν υποχωρούμε!
Καθαρίστριες των ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ της ΟΣΥ με την εργολαβική ΛΙΝΚ ΑΠ




Δεν υπάρχουν σχόλια: