12/4/16

Ανταπόκριση από μικροφωνική υπερ των μεταναστών/προσφύγων στα νότια

Το Σάββατο 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο μετρό της Αργυρούπολης η 2η κατά σειρά μικροφωνική συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων από τις νότιες περιοχές της Αθήνας ενώ είχε γίνει και κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστες/στριες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Ελληνικού. Υπενθυμίζουμε πως οι κινήσεις αυτές γίνονται με σκοπό την διάχυση του δικού μας λόγου στις γειτονιές μας και μπλοκάρισμα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του μισανθρωπισμού που προμοτάρεται εντόνως και από τον δήμαρχο Κωνσταντάτο όσο και από τα τοπικά «ενημερωτικά» sites. Επιπλέον οι κινήσεις αυτές γίνονται με σκοπό την παρότρυνση του ντόπιου πληθυσμού να εκδηλώσει έμπρακτη αλληλεγγύη ερχόμενος σε επαφή και βοηθώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται στο κέντρο «φιλοξενίας».

Η μικροφωνική ξεκίνησε με ντράβαλα αφού μπάτσος της περιοχής αφού καλέστηκε από κάποιον νοικοκυραίο ήρθε με πολιτικά για να μας εμποδίσει να πάρουμε ρεύμα. Αφού υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα μας να δανειστούμε ελεύθερα το ρεύμα ο εν λόγω υπερασπιστής της τάξης επέστρεψε με ΔΙΑδες και φορώντας στολή πλέον για να μας εμποδίσει μόνο που στο ενδιάμεσο την λύση την είχε δώσει κάτοικος/μαγαζάτορας προσφέροντας ρεύμα από το μαγαζί του. Με τόσο σημαντικά πράγματα ασχολούνται οι μπάτσοι φίλοι/συνεργάτες του δημάρχου και οι φιλήσυχοι γείτονες.

Επί της ουσίας μαζεύτηκαν αρκετά είδη πρώτης ανάγκης και μοιράστηκαν κείμενα στο μετρό, τη λαϊκή και έξω από κοντινά σούπερ μάρκετ.

Με την μεταφορά και άλλων προσφύγων/μεταναστών στο πάνω μέρος του αεροδρομίου (κοντά στην οικιστική περιοχή της Αγίας Παρασκευής-Praktiker-Αργυρούπολης) να φαίνεται πλέον σχεδόν σίγουρη ο δήμαρχος καλεί τους κατοίκους να εμποδίσουν αυτή τη κίνηση με έναν έντονα ρατσιστικό λόγο γεμάτο μισαλλοδοξία (δεν βάζουμε λινκς αλλά βρίσκονται πολύ έυκολα). Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια συλλογικοποίησης των αντιδραστικών/κρυφοφασιστικών στοιχείων της περιοχής (με τη συνδρομή της ΧΑ φυσικά) και θα σταθούμε  πλάι στους ξενιτεμένους και τις καταπιεσμένες αυτού του κόσμου. Μαζί τους στο δικαίωμα τους για ελεύθερη μετακίνηση, αξιοπρεπή διαβίωση και φυσικά παύση των πολέμων και της εξαθλίωσης στους τόπους τους.

Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν


Τα κείμενα που μοιράστηκαν
Κοινό κείμενο (https://athens.indymedia.org/media/upload/2016/03/31/20160325.prosfigiko_sigentrori_trofimon.pdf)
Ελευθεριακό στέκι Πικοκροδάφνη (http://pikrodafni.squat.gr/files/2016/03/nirion33.pdf)
Αναρχική συλλογικότητα parekura (http://parekura.espivblogs.net/files/2016/03/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF.pdf)





Δεν υπάρχουν σχόλια: