12/12/08

Ανακοίνωση 1ης ανοιχτής λαϊκής συνέλευσης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Χθες βράδυ, στη λαϊκή συνέλευση η οποία είχε καλεστεί στο κατειλημμένο δημαρχείο Αγ. Δημητρίου πραγματοποιήθηκε κάτι πρωτόγνωρο και κατά κοινή ομολογία πολύ σημαντικό. Με περιθώριο προπαγάνδισης ελάχιστων ωρών, στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν τουλάχιστον 300 άτομα κατακλύζοντας το θέατρο και καλύπτοντας όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες. Συζητήθηκαν ανοιχτά, θέματα όπως η αυτοοργάνωση των αγώνων, οι συγκρούσεις, τα βαθύτερα αίτια της κοινωνικής εξέγερσης, τις προοπτικές της, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, οι άνεργοι, όλοι μας.

Μετά τις πρώτες τοποθετήσεις ανθρώπων που άρχισαν να παίρνουν το λόγο, άρχισε να φαίνεται πως η διάθεση του κόσμου να αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία και να πάρει τη ζωή του στα χέρια του ήταν κάτι που μετά από πολλά χρόνια ηττοπάθειας φάνταζε όχι μόνο εφικτό αλλά και επείγον.

Οι συνήθεις μύθοι που όλες αυτές τις μέρες τα ΜΜΕ συντηρούν γκρεμίστηκαν μονομιάς κάτω από τα χειροκροτήματα ανθρώπων που μιλούσαν για όλα όσα έχουν συμβεί, χωρίς αφορισμούς προς καμία από τις τάσεις των αγωνιζόμενων, εκφράζοντας τις σκέψεις τους και κάποιοι από αυτούς και τις διαφωνίες τους. Κατατέθηκαν εμπειρίες ανθρώπων που συμμετείχαν σε παλαιότερες ιστορικές λαϊκές εξεγέρσεις, οι οποίοι έκαναν και την ανάλογη αυτοκριτική για το που τελικά κατέληξαν.

Ο κόσμος δήλωνε πως είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε τα ίδια λάθη και να καταφέρουμε πολλά περισσότερα απ’ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε. Άρχισαν να κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις προσωπικής διάθεσης ανάληψης δράσης, όπως η καθιέρωση μόνιμης λαϊκής συνέλευσης, η λειτουργία δωρεάν μαθημάτων ελληνικών σε μετανάστες και πολλά άλλα.


Για σήμερα 12/12/08 αποφασίστηκε:

· η συνέχιση της κατάληψης με απαίτηση να απόσυρθούν οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες των τελευταίων ημερών

· στις 17:00 παράσταση κουκλοθέατρου

· στις 19:00 πορεία

· και στη συνέχεια νέα λαϊκή συνέλευση

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους! να μην αφησουμε τις γειτονιες μας στη βορα των καναλιων και των ακεφαλων

The Hidden Dreams είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.
Η ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ!