12/12/08

Η πορεία επέστρεψε στο απελευθερωμένο δημαρχείο

Η κατάληψη είχε καλέσει σε συγκέντρωση στο απελευθερωμένο δημαρχείο στις 7μμ. Ο κόσμος άρχίσε να μαζεύεται και στις 8 παρά τέταρτο ξεκινήσαμε με προορισμό την πλατεία Καλογήρων. Είμασταν περίπου 150 και πορευτήκαμε προς το κέντρο της πόλης μας, μοιράζοντας κείμενα στους περαστικούς και τα καταστήματα και πετώντας τρικάκια. Όσο η πορεία προχωρούσε ο όγκος της μεγάλωνε. Φωνάχτηκαν από όλες τις ηλικίες πολλά συνθήματα και με πολύ παλμό:

ο λαός θα πει την τελευταία λέξη - αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη
αυτό αυτό αυτό είναι σωστό - επίθεση στα τμήματα να βάλετε μυαλό
όταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας - τότε θα βγείτε απ'τα κλουβιά σας
το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό - ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό
ο λαός δεν ξεχνά τον Μιχάλη Καλτεζά
εργατικά ατυχήματα και σφαίρες στο ψαχνό - τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ
αυτό αυτό αυτό είναι σωστό - ο Κούγιας να πεθάνει με εξωστρακισμό
το πάθος για τη λευτεριά - είναι δυνατότερο απ'όλα τα κελιά
και για να μην ξεχνάμε το σύνθημα που όλους μας ενώνει - μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι

Άνθρωποι που στέκονταν στο πεζοδρόμιο μας φώναζαν "μπράβο" και "συνεχίστε, μη σταματήσετε τώρα", και γενικώς πολλά θετικά σχόλια. Από όλα τα καταστήματα που προσπεράσαμε, ένα μόνο κατέβασε ρολά. Η προπαγάνδα των μπάτσων δεν πιάνει με τίποτα, είναι πια αργά για την εξουσία. Κάποιοι οδηγοί ενοχλήθηκαν από τον ολιγόλεπτο αποκλεισμό των δρόμων που διασχίζαμε... "βιάζονται να γυρίσουν στο σπίτι να μαλακιστούν" σχολίασε ένα παιδί από την πορεία. Στην πλατεία Καλογήρων ενωθήκαμε με πορεία μαθητών, επικράτησε ενθουσιασμός και επιστρέψαμε όλοι μαζί αφού κάναμε μια μεγάλη στάση στο στενό που οδηγεί στο Α.Τ. Δάφνης εκφράζοντας ειλικρινώς τις προθέσεις μας. Επιστρέψαμε στο δημαρχείο 350 άτομα και μόλις πριν από 10 λεπτά ξεκίνησε η 2η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση.
Νεότερα το βράδυ.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συνοικία έχει περίπου 70.000 κατοίκους. Ας πούμε ότι "ενεργός πληθυσμός" είναι οι μισοί, 35.000. Οι 350 είναι το 1,0%.
Την κατάληψη την έκαναν 150 άτομα δηλαδή το 0,43%.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, που εμποδίζεται να λειτουργήσει, εκλέχτηκε από το υπόλοιπο 99%.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είπε...

Επειδή ο δήμαρχος βγήκε με το 40% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, στα οποία δεν υπολογίζονται τα λευκά, ούτε τα άκυρα, ούτε η αποχή, τελικά το 99% που λες γίνεται με το ζόρι 24%, άρα η μειοψηφεία κυβερνάει το δήμο μας. Εμείς, μια άλλη μειοψηφία που όμως δεν τη βρίσκει με κόλπα εξουσίας, δεν σου ζητάμε να πληρώνεις δημοτικά τέλη, δεν σου κάνουμε τη πόλη σου κόλαση για την δική μας κονόμα, δεν δολοφονούμε το προσωπικό μας και μετά σφυρίζουμε αδιάφορα, δεν σου αποκλείουμε την άμεση και συνεχή συμμετοχή σε καμία διαδικασία και καμία απόφαση. Αντίθετα, ακούμε και συζητάμε όλες τις απόψεις (ακόμα και τη δική σου, που παραπονιέσαι επιλεκτικά για μειοψηφίες κρυμμένος στο σπιτάκι σου), γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους, παρουσιάζουμε κουκλοθέατρο προσβάσιμο σε όλους καθώς χωρίς αντίτιμο, επικοινωνούμε, συναποφασίζουμε και περνάμε υπέροχα όλοι μαζί. Μόνο ένας άφρων θα προτιμούσε την «εκλεγμένη» μειοψηφία από την αυτοοργανωμένη μειοψηφία που όλο και γιγαντώνεται... ή ένας από την εκλεγμένη μειοψηφία. Περαστικά.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση συμμετείχε ένας σεβαστός αριθμός κατοίκων και υπαλλήλων του δήμου που αποφάσισε κατά σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία να συνεχιστεί η κατάληψη. Όταν δεν συμμετέχει ένα άτομο στα κοινά πως μπορεί αυτό το άτομο να ανήκει μέσα στο αρνητικό ή θετικό ποσοστό στατιστικής, για τις αποφάσεις των κοινών του Δήμου και της κατάληψης... αφού ΑΠΕΧΕΙ !!!

Ανώνυμος είπε...

Οι εγγεγραμένοι στον δήμο είναι 40.671. Ψήφισαν 26.201 δηλαδή το 64,42%. Προφανώς το υπόλοιπο 35,58% (14.470 άνθρωποι) έχει όχι μόνο τον δήμαρχο αλλά όλα τα κόμματα γραμμένα κανονικά. Από τους 26.201 ψήφο στον σημερινό δήμαρχο την Α' κυριακή έδωσαν 7.752. Προφανώς το "συγκλονιστικό" αυτό νούμερο αποτελεί μια απόλυτη μειοψηφία. Για να το επιτύχει ο δήμαρχος ξόδεψε -οπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι- μερικά εκ. ευρώ σε διαφημίσεις κλπ από τα λεφτά του έλληνα φορολογούμενου οι οποίοι ταίζουμε τα κόμματα με το έτσι θέλω. Τα ΜΜΕ με το αζημίωτο όπως είναι φυσικό μας κάναν πλύση εγκεφάλου και ο κομματικός μηχανισμός δούλεψε στο φουλ. Αλλά όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να γίνει κανείς δήμαρχος. Με τον δημοκρατικό εκλογικό νόμο το 7.752 γίνεται 14.002 και οι 5 αρχικές έδρες ...15. Ο σημερινός δήμαρχος ως υποψήφιος το 2002 είχε λάβει στον Α γύρο 6.536 ψήφους. Αυτά ενημερωτικά. Τα ίδια ισχύουν για όλους τους δημοκρατικά εκλεγμένους δημάρχους στην δημοκρατική αυτή χώρα.

πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών
δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές 2006