15/12/08

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ

-Σε καιρούς που η απόκτηση και η κατοχή αυτοκινήτου έχουν αναχθεί σε «κοινωνικές αξίες», κάποιοι κατ’ επιλογή ή κατ’ ανάγκη επιμένουν να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

-Σε καιρούς που η εργασία και σπίτια ανθρώπων υποθηκεύονται στις τράπεζες προς χάρην της απόκτησης του τετράτροχου αυτού «κοινωνικού αγαθού», κάποιοι επιλέγουν να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

-Σε καιρούς που τα νεύρα των ανθρώπων σπάνε και άπειρες ώρες σπαταλιούνται μέσα σε μποτιλιαρίσματα και προς αναζήτηση της πολυπόθητης θέσης πάρκινγκ, κάποιοι επιλέγουν να μετακινούνται με πιο ανθρώπινους όρους όπως π.χ. συμβαίνει με το μετρό.

Σε τέτοιους καιρούς -στους καιρούς μας- όπου τα πάντα αναγάγονται σε εμπόρευμα, όπου τα πάντα προσμετρόνται με όρους «κερδοφορίας», κάποιοι (που έτσι κι αλλιώς δε θα χρησιμοποιήσουν ΠΟΤΕ τα μέσα μαζικής μεταφοράς), απλώς αποφασίζουν ότι τα εισιτήρια παραείναι «φθηνά» και από 1/1/2009 αυξάνουν την τιμή τους από 0,80 σε 1 ευρώ.

Πηγαίνοντας λοιπόν να δουλέψουμε για να παράγουγε πλούτο που καταλήγει στις δικές τους τσέπες, θα πρέπει επιπλέον να πληρώνουμε και ένα ακριβότερο εισιτήριο. Πηγαίνοντας να καταναλώσουμε εμπορεύματα που γεμίζουν τις δικές τους τσέπες, θα πρέπει επιπλέον να πληρώνουμε ένα ακριβότερο εισιτήριο. Πηγαίνοντας να «διασκεδάσουμε» με όρους της δικής τους εμπορευματοποιημένης «διασκέδασης», θα πρέπει επιπλέον να πληρώνουμε ένα ακριβότερο εισιτήριο.

Εμείς, μετέχοντες στη λαϊκή συνέλευση στο κατειλημένο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου, βρεθήκαμε ενωμένοι από την οργή μας μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Βρεθήκαμε ενωμένοι μέσα στα γεγονότα της λαϊκής εξέγερσης που έχει ξεσπάσει εδώ και δέκα μέρες.

Βρεθήκαμε ενωμένοι στις μικρές και τις μεγάλες ΑΡΝΗΣΕΙΣ μας ενάντια στον κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Σε μια τέτοια μικρή κίνηση προβαίνουμε σήμερα θέτοντας εκτός λειτουργίας τα ακυρωτικά μηχανήματα στο μετρό της Δάφνης, απαιτώντας ΔΩΡΕΑΝ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ από το ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε παιδιά!!
Πάμε δυνατά!!

αλληλέγγυα ηλιουπολίτισσα

Ανώνυμος είπε...

ευγε!!!!καταργηστε τους μαλακες..

samurai είπε...

Mπραβο παιδια
δινεται καθημερινα την απαντηση σε διαφορους που αναρωτιουνται τι προταγματα βγαζουν προς τα εξω οι εξεγερμενοι;
μπραβο
μιλαμε