13/12/08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την πρώτη μέρα που το Δημαρχείο πέρασε στα χέρια των πολιτών, μέλη του «Δημοκρατικού» δημοτικού συμβουλίου παρατάχθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Παρατάχτηκαν -όπως πάντα- εχθρικά απέναντι στην τοπική κοινωνία, όταν η ίδια αναλαμβάνει δράση παρακάμπτοντας τον αριθμό πρωτοκόλλου. Ο δήμαρχος, αφού προσπάθησε με τσαμπουκά να σπάσει την κατάληψη, πρότεινε «σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες» να περάσουμε κάποια στιγμή απ’ το γραφείο του, να του εξηγήσουμε τι ακριβώς ζητάμε και εκείνος να αποφασίσει αν τελικά θα γίνει κατάληψη. Από εκείνη την στιγμή, ο δήμαρχος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοί τους κατασκήνωσαν απέναντι από την κατάληψη μεταφέροντας το πολύτιμο λειτούργημα του καθισιού στο απέναντι καφενείο. Χρησιμοποιώντας πότε τσαμπουκά και τραμπουκισμούς και πότε γελοίες συκοφαντίες για δήθεν υλικές ζημιές που έχουν γίνει ή θα γίνουν στο κτήριο, προσπαθούν να προβοκάρουν την κατάληψη. Ταυτόχρονα η περιοχή έχει γεμίσει ασφαλίτες με μηχανές που κόβουν βόλτες γύρω από την περιοχή ή προσπαθούν να αναμιχθούν –ανεπιτυχώς- με τον κόσμο.

Προφανώς και δε μας τρομάζουν∙ μόνο γέλιο μας προκαλεί η περιφερόμενη σήψη τους.

Στις φωνές απόγνωσης πως αν δεν λειτουργήσουν οι διάφορες υπηρεσίες, οι μετανάστες θα απελαθούν, οι συμβασιούχοι θα μείνουν απλήρωτοι και γενικά αν δε διαλυθεί η κατάληψη θα διαλυθεί το σύμπαν, εμείς απαντάμε:

  • Οι συμβασιούχοι του stage χτύπησαν τις κάρτες τους κανονικά.την πρώτη μέρα και δεν χρειάστηκε να γίνει και την επόμενη εφόσον κανένας υπάλληλος του δημαρχείου δε βρίσκεται πλέον στο χώρο εργασίας του
  • Έγιναν εντός του δημαρχείου όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές κινήσεις ώστε οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης να πληρωθούν

Η «υπεύθυνη» για τις αιτήσεις των μεταναστών, αφού πρώτα μας κατηγόρησε πως εξαιτίας μας θα απελαθούν οι άνθρωποι κι έπειτα δεσμεύτηκε στη λαϊκή συνέλευση πως θα έρθει να εξυπηρετήσει … τελικά δεν εμφανίσηκε ποτέ.

Τα μέλη του συλλόγου εργαζομένων του δήμου, τα οποία κατανοούν απόλυτα για ποιους λόγους γίνεται αυτή η κατάληψη του δημαρχείου και είναι τα μόνα που από πραγματικό ενδιαφέρον για το δήμο μας βρίσκονται εδώ για να διευκολύνουν και να εγγυηθούν την όποια επικοινωνία και συννενόηση μπορούμε να έχουμε με τους «απέναντι», αυτή τη στιγμή διαβάλλονται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς απ’ τη δημοτική αρχή.

Η απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας, που τόσες μέρες προσπαθούν να σπείρουν στους κατοίκους της περιοχής, ήταν η μαζική συμμετοχή στις λαϊκές συνελεύσεις καθώς για πρώτη φορά το Δημαρχείο είναι ανοιχτό για τους πολίτες. Για πρώτη φορά οι άνθρωποι μπορούν και συμμετέχουν ουσιαστικά και αυτοοργανωμένα με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Διαδικασίες ζωντανές που όσα συμβούλια κι αν κάνουν, όσες ψευτογιορτούλες κι αν στήσουν, δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τη δυναμική που αναπτύχθηκε αυτές τις μέρες στο δήμο μας.

Και για να τελειώνουμε επιτέλους: στόχος μας δεν είναι οι βιτρίνες των μαγαζιών σας αλλά η βιτρίνα και το περιεχόμενο του συστήματος της καταπίεσης, της αλλοτρίωσης, της εκμετάλλευσης, της υποταγής και του φόβου.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

13/12/2008

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια. σε άλλες γειτονικές περιοχές ζηλεύουν από όσα μαθαίνω και θέλουν κι αυτοί...

Συνεχίστε έτσι.

Χαιρετισμούς από σαλονίκη.

Ας κάνουμε ό, τι μπορούμε γιατί δεν πάει άλλο. Μια ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζούμε μέσα στα σκατά.

βασίλης ψύλλης είπε...

ΔΥΝΑΜΗ παιδια!

αγκαλιαστε τον κοσμο και θα σας αγκαλιαση
η αλληλεγγυη ειναι η δυναμη μας
αδρανοποιηστε με την αλληλεγγυη την βια του αστικου ατομικισμου

Ανώνυμος είπε...

μπραβο παιδια συνεχιστε...βγαλτε μας απ τους καναπεδες!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έπαθα την πλάκα μου!!!

Δεν το ήξερα.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ!

"Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε", ε;

Καλή συνέχεια...