1/4/12

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της 12ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012


Το Σάββατο 31/3 έγινε στο μετρό της Δάφνης μικροφωνική και μοίρασμα κειμένων ως κίνηση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους από τη διαδήλωση της 12 Φλεβάρη 2012. Η κίνηση έγινε από κοινού από την Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου, ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Ηλιούπολης, Λαϊκή συνέλευση Δάφνης-Υμηττού και την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Νέου Κόσμου. Την ίδια ώρα έγιναν αντίστοιχες κινήσεις και από πλήθος άλλων τοπικών συνελεύσεων κατόικων στα πλαίσια σχετικού παναττικού συντονισμού.

Επόμενη κοινή μας δράση για το ίδιο θέμα είναι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τρίτη 3 Απρίλη στις 18:00

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης από τη συνέλευση Μπραχαμίου

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της 12ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 20124 αγωνιζόμενοι συμπολίτες μας βρίσκονται προφυλακισμένοι από τις 12 Φεβρουαρίου. Το μόνο τους έγκλημα ότι συμμετείχαν στη μεγαλειώδη διαδήλωση εκείνης της ημέρας, μίας από τις μεγαλύτερες και πιο μαχητικές των τελευταίων ετών μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους αγωνιζόμενους ανθρώπους.


Ήταν η μέρα που ψηφιζόταν το μνημόνιο 2 στη βουλή. Από τη μία είχαμε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης που με την ψήφο τους έκαναν πλάτες στα ντόπια και ξένα αφεντικά και βάζαν την υπογραφή τους σε ένα νέο γύρο σκληρής επίθεσης στις ζωές μας. Από την άλλη οι χιλιάδες λαού που αποφάσισαν να αντισταθούν σε αυτή την επίθεση αλλά και να μην φοβηθούν από τις δολοφονικές πρακτικές της αστυνομίας, που από νωρίς το απόγευμα μετέτρεψε το κέντρο σε θάλαμο αερίων και αποφάσισε να αμολύσει τις ορδές των ΔΙΑΣ και ΜΑΤ εναντίον όλων όσων βρίσκονταν στον δρόμο.


Απέναντι στην αποφασιστικότητα του κόσμου, που επί ώρες αντιστεκόταν στις επιθέσεις των ταγμάτων ασφαλείας, και υπερασπιζόταν το ελάχιστο δικαίωμα να βρίσκεται στους δρόμους της πόλης του, η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της στα ΜΜΕ εξαπέλυσαν μία καμπάνια προπαγάνδας και τρομοκράτησης. Βάφτισαν τρομοκράτες και δημοσίευσαν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες όσων έπεσαν στα χέρια τους, πριν ακόμα ανακοινώσει τις κατηγορίες ο ανακριτής στους ίδιους τους συλληφθέντες. Ανακοίνωσαν βαρύτατες κατηγορίες και αποφάσισαν το εξοντωτικό μέτρο της προφυλάκισης ως μέσο παραδειγματισμού και τρομοκράτησης της υπόλοιπης κοινωνίας.


Και εδώ είναι η ουσία αυτής της υπόθεσης. Εδώ και πολύ καιρό οι “από πάνω” έχουν αποφασίσει να καταστέλλουν με δολοφονικούς όρους και να κατασυκοφαντούν κάθε κίνηση αντίστασης των “από τα κάτω”. Να θυμίσουμε μερικά μόνο παραδείγματα, όπως το σχεδόν μοιραίο τραυματισμό του Γιάννη Κ το Μάη του 2011 στη διάρκεια απεργίας, τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Κερατέα, την καταστολή στις συγκεντρώσεις στις πλατείες το καλοκαίρι του 2011, το τελευταίο επεισόδιο με τον τραυματισμό κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εγκατάσταση ορυχείου χρυσού στην περιοχή τους πριν μερικές μέρες. Και σε κάθε περίπτωση αντί να είναι υπόλογοι αυτοί και οι πραιτωριανοί τους, διαβάλουν μέσω των ΜΜΕ όσους συλλαμβάνουν, τους ονομάζουν τρομοκράτες και τους φορτώνουν το μισό ποινικό κώδικα. Όπως έγινε πριν μερικές μέρες με αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας, τους οποίους κατηγορούν για σύσταση εγκληματική οργάνωσης και άλλα πολύ σοβαρά σε σχέση με τον πολύμηνο αγώνα τους. Έτσι έγινε και με τους 4, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να βρεθούν στη διαδήλωση, ο ένας μάλιστα κρατώντας το πανό της Ανοικτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, της οποίας και είναι μέλος, και να αντισταθούν μαζί με όλους εμάς τους υπόλοιπους μέσα από συνελεύσεις γειτονιάς και σωματεία.


Είναι γελασμένοι όμως αν θεωρούν ότι έτσι θα φοβηθούμε. Είναι γελασμένοι αν θεωρούν ότι έτσι θα κλειστούμε στα σπίτια και θα παραδοθούμε στις ορέξεις τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους προφυλακισμένους από εκείνη την διαδήλωση αλλά και σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές από ανάλογες λαϊκές κινητοποιήσεις. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι μόνοι που φταίνε για τη δίκαιη οργή του κόσμου στις μέρες μας είναι η επίθεση και η βία που ασκείται σε κάθε τομέα της ζωής μας από κυβερνήσεις, ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, αφεντικά. Και όσο αυτά συνεχίζονται, τόσο θα επιμένουμε με δράσεις και κινήσεις αντίστασης.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ


31/3/2012, Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

Κάθε Τετάρτη, 18:30, στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, δημαρχείο Μπραχαμίου

http://katadimadim.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: