23/4/12

Το φόβο μας να έχουν - χουντική παράσταση Χρυσοχοΐδη σήμερα στον Ασύρματο

Το φόβο μας να έχουν.

Σήμερα το απόγευμα το Μπραχάμι γέμισε αστυνομικές δυνάμεις κάθε είδους. ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ, ασφαλίτες, καπελάκηδες, ..... Κατοχή ολόκληρων περιοχών, έλεγχοι σε κάθε διερχόμενο χωρίς κομματική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, προσαγωγές για ψύλου πήδημα (επειδή ακούστηκε μία διαμαρτυρία ή απλώς δεν άρεσε η φάτσα). Προστατεύανε τον εργοδότη τους υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ήθελε να μιλήσει σε κομματική συγκέντρωση σε καφετέρια του Ασυρμάτου. Ανάλογες σκηνές έζησαν, από ό,τι μαθαίνουμε, οι κάτοικοι και άλλων περιοχών. Ηλιούπολη, Ίλιον, Μαρούσι (όπου έγιναν πολλές προσαγωγές) κοκ. Στον ασύρματο, προς το παρόν, έχουν γίνει 4-5 προσαγωγές.

Τρομερή πορεία προς το λαό. Σίγουρα πάντως άκουσε τα "γαλλικά" των κατοίκων που είχαν βγει στα μπαλκόνια και στα πεζοδρόμια. Και οι οπαδοί του που προσήλθαν ελάχιστοι (οικτρή η συμμετοχή, 30 άτομα το πολύ. Καλύτερα να μιλούσε στους εκατοντάδες μπάτσους που πλάκωσαν στις γειτονιές μας).

Είναι φανερό ότι φοβούνται, και καλά κάνουν. Τα μέτρα τάξης που παίρνουν, δείχνουν, καθαρότερα μάλλον από κάθε κείμενο, ότι ο λαός ΔΕΝ είναι μαζί τους. Είναι ενεργητικά εναντίον τους. Και όχι μόνο αυτό. Είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να προβεί σε έμπρακτες κινήσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης. Και το ξέρουν, ασχέτως τί λένε τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ.

Είναι φανερό ότι το γυαλί μεταξύ κοινωνίας και κατεστημένου πολιτικού συστήματος έχει σπάσει οριστικά. Για αυτό χρησιμοποιούν ωμή και ολοένα διογκούμενη αστυνομική βία και για αυτό μας έχουν πήξει στους εκβιασμούς (μέτρα ή δεν έχει συντάξεις, μέτρα ή δεν θα έχει τρόφιμα στα super markets και πάει λέγοντας). Προσπαθούν με το φόβο να μας μαντρώσουν, να μας πειθαρχήσουν. Να μας κάνουν να παίξουμε το παιχνίδι τους. Να στραφούμε ο ένας στον άλλο.

Για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας μέσα στις κοινότητες αγώνα, όπως οι λαϊκές συνελεύσεις, που έχουμε δημιουργήσει και να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε γειτονιά και εργασιακό χώρο. Για αυτό πρέπει να χτίσουμε τις δικές μας αυτο-οργανωμένες οριζόντιες αντιδομές αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης. Σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Ώστε να μπορούμε να στεκόμαστε πιο καλά απέναντι στους εκβιασμούς τους και στις επιθέσεις τους.

Ας το πάρουν απόφαση. Είναι ανεπιθύμητοι. Ας μείνουν στα γραφεία τους και στα κανάλια τους. Διότι μόνο με 100άδες μπάτσους θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: