29/2/12

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Τρίτη 28/2

Την Τρίτη, 28/02, βρεθήκαμε στο κατειλημμένο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς χαλυβουργούς. Μας υποδέχτηκαν μέλη του ΔΣ του σωματείου στους οποίους δώσαμε χρήματα (550€) που είχαν συγκεντρωθεί από το γλέντι που έγινε στον Ασύρματο με σκοπό την οικονομική υποστήριξη των απεργών και το κείμενο-κάλεσμα σε αλληλεγγύη της συνέλευσης μας.

Το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας που ήδη έχουν κλείσει τον τέταρτο μήνα της απεργίας τους είναι κλίμα ανυποχώρητης συνέχισης του αγώνα τους παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να τους διασπάσει και να προκαλέσει το τέλος της απεργίας τους. Μας πληροφόρησαν ότι ο Μάνεσης έχει ήδη απολύσει 11 εργαζόμενους ενώ προσπαθεί να δωροδοκήσει και να πάρει ένα κομμάτι των απεργών με το μέρος του προκειμένου να λήξει η απεργία αναίμακτα και χωρίς να χρειαστεί να υποχωρήσει στις διεκδικήσεις των 437 εργαζομένων. Απέναντι σε όλα αυτά οι απεργοί μας είπαν χαρακτηριστικά ότι «οι απολύσεις και τα τερτίπια του Μάνεση δεν μας τρομάζουν ούτε μας σταματούν γιατί όλοι θεωρούμε τους εαυτούς μας ήδη απολυμένους και μετά από τόσους μήνες απεργίας δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθεί ο αγώνας μας».

Από την πλευρά μας, η αλληλεγγύη σ’ αυτόν τον αγώνα, όπως και σε κάθε αγώνα διεκδίκησης της αξιοπρέπειας που σήμερα στερούν σε όλους μας, είναι αδιαμφισβήτητη και δεν περιορίζεται στην σημερινή συνάντηση μας με τους χαλυβουργούς. Επιδιώκουμε να έρθουμε σε επαφή με το σύνολο των εργαζομένων που δίνουν τη μάχη της πολύμηνης απεργίας στην Ελληνική Χαλυβουργία και να συνεχίσουμε και εμείς το δικό μας αγώνα στη γειτονιά σε σύνδεση με όλο τον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στην πραγματικότητα που μας επιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: