4/2/12

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου + ενημέρωση από προηγούμενη

Την Τετάρτη 8/2 στις 18:30 έχουμε την καθιερωμένη συνέλευσή μας στο κινηματόθεατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο Μπραχαμίου

Στην προηγούμενη συνέλευση αρχικά συζητήσαμε για τα θέματα του χαρατσιού και του εργολάβου που έχει αναλάβει τις διακοπές συνδέσεων ΔΕΗ στην περιοχή μας. Ο εργολάβος είναι ο Γαντζούλας ΑΤΕ, με γραφεία στη οδό Σύρου 18, Ανθούσα. Σχετικά με το θέμα έχουμε βγάλει αφίσα σε συνεργασία με τη συνέλευση Δάφνης, την οποία θα κολλάμε στις περιοχές μας. Αποφασίστηκε αφισοκόλληση τη Τρίτη 7/2 στις 18:00 στο Δημαρχείο.
Επίσης αποφασίσαμε ως 2η δράση μας να είναι παρέμβαση στη ΔΕΗ ώστε να δέχεται την πληρωμή μόνο της χρέωσής της στα ταμεία. Ώστε να μην αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε ΑΤΜ τράπεζας. Και για αυτό θα συνεννοηθούμε με γειτονικές συνελεύσεις.

Έγιναν ενημερώσεις για την πορεία στη Νέα Σμύρνη, στην οποία συμμετείχαμε, και για τη δράση από τις συνελεύσεις κατοίκων Βύρωνα-Παγκράτι-Καισαριανή και Ζωγράφου στη ΔΕΗ Παγκρατίου την Τετάρτη 1/2. Επίσης για την δράση που ανέλαβε η συνέλευση Ηλιούπολης για τα ενεχυροδανειστήρια.

Συζητήσαμε το θέμα της καφετέριας του Ασυρμάτου, για την οποία είχε γίνει συνάντηση-συζήτηση στον Ασύρματο τη Δευτέρας 30/1. Κάναμε μία γενική κουβέντα περί κοινών υποδομών και αλληλεγγύης και του πώς θα μπορούσε να λειτουργεί μία τέτοια καφετέρια. Αποφασίσαμε να συζητήσουμε προτάσεις για μία σειρά από δράσεις/εκδηλώσεις σχετικές με το θέμα, οι οποίες στόχο θα έχουν να καταλήξουν σε μία τελική πρόταση και παράλληλα θα διερευνήσουν τη διαθεσιμότητα και άλλων ατόμων για συμμετοχή σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Προτάθηκε να ασχοληθούμε με το ζήτημα των νέων μέτρων που έρχονται, ενόψει των συμφωνιών για PSI και για το νέο δάνειο από ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ.

Προτάθηκε να ασχοληθούμε με τα ενεχυροδανειστήρια. Να βγάλουμε υλικό για μοίρασμα και να κάνουμε μία παρέμβαση μαζική στην Αγίου Δημητρίου, που έχουν ανοίξει 4-5.

Τέλος έγινε ενημέρωση για την συνεχιζόμενη απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Έτσι την Τετάρτη 8/2 έχουμε τα ακόλουθα θέματα προς συζήτηση:

- νέα μέτρα με το νέο μνημόνιο
- υποδομές-καφετέρια
- ενεχυροδανειστήρια
- δράσεις αλληλεγγύης στην Ελληνική Χαλυβουργία
- παρέμβαση σε ΔΕΗ Μπραχαμίου για να γίνεται μερική πληρωμή σε ταμείο εκεί μόνο του αντιτίμου της ΔΕΗ
- συνεχίζουμε να μαζεύουμε δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: