12/3/12

Μερικές σκέψεις για την απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία και την επίσκεψη της Χρυσής Αυγής

Ως Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου, κρίνουμε απαραίτητο να τοποθετηθούμε όσον αφορά στην επίσκεψη της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στο χώρο της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας μεταξύ όλων εκείνων, που καταπιέζονται και βασανίζονται από το άθλιο καπιταλιστικό καθεστώς, αποτελεί πανανθρώπινο ιδανικό και δεν διαχωρίζεται σε φυλές και εθνικότητες. Κατά συνέπεια, κάθε εργατικός, κάθε απεργιακός αγώνας είναι και αντιρατσιστικός-αντιφασιστικός αγώνας. Στεκόμαστε τουλάχιστον κριτικά απέναντι στη στάση του προέδρου του Δ.Σ των χαλυβουργών που έδωσε βήμα στους μαχαιροβγάλτες νοσταλγούς του Χίτλερ και στις προβοκατόρικες διαθέσεις τους.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ που ακολούθησε αρκετές μέρες μετά το συμβάν κρίνεται από εμάς κατώτερη των περιστάσεων. Δεν αναφέρει πουθενά ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί φασιστική οργάνωση. Στη συνέχεια σπιλώνει ένα ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης, εξισώνοντάς το με τους φασίστες. Το συνδικαλιστικό όργανο του ΠΑΜΕ , καθώς και το κόμμα από το οποίο προέρχεται , το ΚΚΕ φέρουν τεράστια ευθύνη για το γεγονός και τη θέση τους. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της διασπαστικής, σαμποταρίστικης διάθεσης των φασιστών, ούτε στις
τακτικές καπελώματος, σφετερισμού και περιχαράκωσης του κρίσιμου αυτού εργατικού αγώνα από τις διάφορες κομματικές ηγεσίες. Μένουμε σταθερά αλληλέγγυοι στον αγώνα των χαλυβουργών, υπενθυμίζοντας ότι ο μόνος διαχωρισμός είναι αυτός ανάμεσα στους εκμεταλλευτές και τους εκμεταλλευόμενους. Ο αγώνας της βάσης των εργατών απέναντι στην εκμετάλλευση των αφεντικών.

Σκοπός μας ήταν να μεταφέρουμε στους απεργούς αυτές μας τις θέσεις, επί τη ευκαιρία της παρουσίας μας στο εργοστάσιο, προκειμένου να τους παραδοθεί το ποσό που προέκυψε από το γλέντι οικονομικής ενίσχυσης που διοργανώσαμε την Τσικνοπέμπτη. Η μέρα της επίσκεψής μας συνέπεσε με την παρουσία στο χώρο κλιμακίου του Μάνεση και ομάδας απεργοσπαστών. Σεβόμενοι την κρισιμότητα της στιγμής, περιοριστήκαμε στην παράδοση των χρημάτων, ως ελάχιστη συνεισφορά στη δυνάμωση του αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: